Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 20 Temmuz 2017 23:46 İnceleme kiabın arka yazısıyla başlamak istiyorum:
Mata Hari'nin tek suçu özgür bir kadın olmaktı: sınırlar ve sınırlamalarala dolu bir dünyada kaderine boyun eğmeyen bir kadın...
Kitabın kahramanı Mata Hari adında ünlü dansçı güzel bir kadın. Bu kadın kendi sanat alanında oldukça üne sahip olup kariyerinin zirvesinde casuslukla suçlarınır yargılanır. Oysa kendisine casusluğu teklif eden adamı yakalattırmasına rağmen bu suçlamalardan bir türlü kurtulamayıp infaz edilerek öldürülür.
Mata Hari'nin hikayesi 1. Dünya savaşı sırasında yaşanmış gerçek hikayesinden esin alınıp kitaba geçirilmiştir. O dönemde Mata Hari'nin casusluk dosyasına bakan savcının kadının ölümünden sonraki ifadesi ise: 'Elimizdeki deliller o kadar yetersizdi ki bir kediyi bile mahkum etmemize yetmezdi.'
Özgürlüğüne düşkün olup kendi sanat alanında bunca üne sahip bir kadının bu şekilde bir suçlama yüzünden infaz edilip ölüme gidişi acı verici bir durumdu. Ölüme gidişinde bile başı dik bir şekilde korkmayan bir kadın rolünü üstlenmek hiçte kolay olmasa gerek.
Poulo Coelho'nun güzel kitaplarından birini daha okumuş oldum ve yazarlığının kalitesini bir kez daha anlamış oldum..
Okunmasını tavsiye ederim..
Herkese iyi okumalar...