·628 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2023 18:50 ATEŞ 1-2-3 #kitapyorumu
"Sen güneşin iz düşümüsün Arya," diye mırıldandım gülümseyen yüzüne bakarken. "Sen olmadığında güneş ışıkları yeryüzüne düşmüyor sanki."
Hikayemiz ailesini şüpheli bir yangında kaybeden Arya'nın on sekiz yaşına geldiğinde yıllardır telefon görüşmesi yaptığı gizemli bir kadının desteği ve aile dostu avukat Kenan'ın izniyle kendi evine yerleşmesiyle başlıyor. Kurgu yangın üzerinden ilerliyor ortada acı bir sır var ve bu ana karakterlerimizi de fazlasıyla etkiliyor. İlk kitabımız giriş görevi görüyor karakterleri tanıma olayların başlangıç ve durağan evresi gibi ve de aşkın filizlenmesi. Arya, Ulaş'a çekiliyor ama Ulaş bazı gerçeklerin bilincinde olduğu için adım atamıyor. İkinci kitabımızda bunun gelişmesini okuyoruz. Ulaşma evresindeyiz duygularımıza duvar görmeyip hedefe varma. Son kitabımızda ise olayların üst seviyeye geçişi ve de sonuca bağlanmasını okuyoruz. Ortada bir gizem acı bir sır vardı bunun hem geçmiş hem de şimdiki yüzüyle tanık oluyoruz.
Yangına sebep olan kişi ve yapma amacı kanımı dondurdu gerçekten. Böyle bir nefretin bu tarz bir sonuç doğurması psikoloji bozduracak türdendi. İki kişinin yanarak can vermesi de beni fazlasıyla etkiledi. Hikaye bu yönüyle çok hassastı, okuyanlarda da etkisini gösteriyor.
Aşk yönü çok güzeldi ama ciddi sabır gerektiriyordu geçmişten gelen bir sır sebebiyle karakterlerimizin aşklarını öyle kolay yaşamaları mümkün olmuyor ama gerçekler ortaya çıktıktan sonra da yaşadıkları başkaydı. Aralarındaki o iletişim çok hoştu. Hem Ulaş hem Arya ağzından bölümler okumakta ayrı hoşuma gitti. İkisinin de duygularına ne düşündüklerine daha iyi hakim olduk. Yan karakterleri de sevdim gidişata renk kattılar. Keyifli olmasıyla birlikte hüzne boğan bir yöne sahip genç kurgu arayışında olanlara tavsiyemdir.
#keşfetteyiz #keşfetedüş #book