Ölüm Oyunu romanında, okuru karşılayan kahraman -yazarın en sevilen dedektifi- Hercule Poirot! Kahramanımız dinlenmek için Kaçakçılar Adası'na tatile gider. Ancak Poirot'nun olduğu yerde gizem, cinayet olmaz mı? Tabii ki olur! Hercule Poirot, sahilde ölü bulunan aktris ani ve su arıtın cinayetini çözmek için kollarını sıvar.
Kitabı okurken bu sefer katili buldum ya o ya bu diğeri ilerliyordum ancak yazar yine güzel bir ters köşe yaptı. Aslında bu ters köşeleri bir yandan da karakter-kişilik analizi yaparak aktarmakta ve okura her zaman hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını bir kez daha hatırlatıyor.
Agatha Christie külliyatını alıp, okuyup tamamlamak istediğim yazarlardan biri. Uzun soluklu ya da çapraz okumalarının arasına alarak okumayı tercih ediyorum. Kitaplarının dili yalın, anlatımı da akıcı. Bu yüzden okuru yormadığından hem çarpraz okumalarda araya alınan hem de polisiye Gizem okumayı sevenlere rahatlıkla tavsiye edebileceğim kitaplardan biri. Yazar aynı zamanda kitabın başında karakterleri ipuçlarını ve yanıtlanması gereken sorularla okuru karşılıyor. Böylece başlama noktasında oldukça güzel bir yol gösterici olduğunu düşünüyorum.