Selam sevgili kitap dostlarım
Aranızda hala Emre Timur okumayan var mı? Ben Emre Timur'un kalemi ile @herayokuyanlarkulubu sayesinde #çürüme adlı kitabiyla tanıştım. Ve tanıştığım günden beri de bütün kitaplarını okumaya çalışıyorum. Üstelik yeni kitabı #kuklacı çıkmadan önce okunacak kitabı kalmasin istiyorum. Derken yazılmış ama basılmamış kitapları olduğunu da öğrenince onların da hikayesini aşırı merak ettim.
Neyse gelelim #mimesis kitabına.
Sizin için #google sordum
"Mimesis, doğa ve insan davranışının sanatta ve edebiyatta taklide dayanan temsilidir. (Vikipedi'den alıntı)"
Yani doğanın ve insanın sanata aktarılışı diyebiliriz ki Emre bey insanı anlatmaya çalışıyor zaten bütün kitaplarında. Öylesine derin bir felsfesi var ki... Ama yanlış anlaşılma olmasın, felsefe denince bir adım geri duran ben bile tüm cümleleri altını çize çize okuyorum nerdeyse. Sıkmadan, üstten üstten konuşmadan, senin anlayabileceğin şekilde anlatıldı da sen mi anlamadım güzel kardeşim felsefeyi? Derinliği seni içine çekebilmesinde. Bu derinliğe dalmaya hazır mısın?
Kitaplarında kullandığı şiirsel dile hayran kalmışken bir de şiirlerini okuyunca darmadağın oldum. Gerçi romanlarını okuyanlar aşinadır Emre Bey'in şiirsel anlatımına -ki romanlarında bile şiire yer vermiştir şiirsel anlatımının yanında.
Kitabın mukaddime (önsöz) bölümü bile başlı başına bir kitap olurmuş.Bu kısım biraz da özgeçmiş gibi olmuş bence,okuyunca Emre Timur'u daha yakından tanımış gibi hissettim.Yazdıklarının etkisinde kalmamım sebebini anladım, çok yaşanmışlık var yazdıklarında; belki de yaşanamamışlıklar da biraz...
#poetika sını ve şiirlerini paylaştığı, hepsinden ayrı bir yeri olan harika kitabı mutlaka okumalısınız. Dilerseniz Emre Timur okumaya başlamadan önce dilerseniz bütün kitaplarini okuduktan sonra, farketmez. Ama diğer kitaplarını okuyup sonra #mimesis i okursanız yazarı daha iyi anlarsınız, kitaplarında da yer verdiği şiirlere rastladığınızda yüzünüzde bir gülümseme olur. Dönüp o şiiri ararsınız tekrar
Ben #emretimur kitaplarını çok severek okuyorum ve siz sevgili kitap dostlarıma da şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu kitabı yine sevgili kulübümüz ile birlikte okuduk
Her Ay Okuyanlar KulübüMimesisEmre Timur
MimesisEmre Timur · İz Bırakan Kalemler · 202127 okunma