Gönderi

Kız çocuğuna yemek yapmasını öğretirken, erkek çocuğuna araba kullanmasını öğrettik. Sonra da "araba kullanamıyor" diye kadınları, "yemek yapamıyor" diye erkekleri eleştirdik. Şikayetçi olmak istemiyorsak erkek ve kadını eşit ve cinsiyet ayrımı yapmadan yetiştirelim. 🙂🍒🕊️👍 #Aamir Khan
Toplumsal Cinsiyet
··1 alıntı·
10,8bin Gösterim
24 Yorum
Katılıyor musunuz? Sizce tek kanatlı kuş uçar mı? Düşünceleriniz nelerdir? 🕊️🙂🍒
Önceki 14 yanıtı göster
Kuşu kuş yapan kanatlarıdır. Siz hiç tek kanatlı uçak gördünüz mü? Kadın ve erkek birbirini tamamlayıcısıdır. Bir olmadan diğeri olmaz. Gece olmadan sabah olmaz. Kış olmadan bahar olmaz. Erkek geceyse kadın sabah, erkek kışsa kadın bahar. Kadın gülse erkek bülbül konuyla alakası yok.. Ben yine söyleyim. Başka güller örterse erkek orta da ne gül kalır ne bahar.. selametle!
2 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
"Eşit ve cinsiyet ayrımı yapmadan yetiştirelim." ifadesine katılmıyorum. Eşit olamayız. Erkekler araba kullanma işine daha yatkınken kadınlar da yemek yapmaya daha yatkın. Böylesi tabii bir durum üzerinden eşitlik vurgusu yapmak bence yanlış. İsteyen hem araba kullanmasını hem de yemek yapmasını birlikte öğrensin. İsteyen de bunlardan sadece birini öğrensin. Ne erkeklerin yaptığı işlerin tamamını kadınlardan beklemek doğru ne de kadınların yaptığı işlerin tamamını erkeklerden beklemek doğru. Fıtri olarak bu pek de mümkün değil zaten. Fakat eleştirme ifadesine katılıyorum. Destek olacağımıza köstek olup bunu eleştiriyorsak buna da hakkımız yok.
👏🏻👏🏻 kesinlikle öyle ve yetişkin olduklarında birbiriyle yaşamak kavramı yerine birbirine bağımlı olmak kavramı gelişiyor bu da yanlışın yanlışı doğurmasının bir sonucu maalesef.
Erkek çocuklarını askere gönderdik, ağır sanayide çalıştırdık, güç gerektiren işlerde kullandık ama söz konusu eşitlik olunca mangalda kül bırakmayız da deseydi.Eşitlik asla adalet olmuyor o yüzden.
Reklam
Sonuna kadar katılıyorum 👍🏻👏🏻
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.