Sayın Hanife Çıta 'nın kaleme aldığı Depresyon kitabını çok beğendim.
Şiir duygudur. Film değil, roman değil, hikaye değil konu tüm acı ve dehşeti ile yaşanan gerçek deprem; öncesi, o anı ve sonrasını yaşayanların iliklerine kadar hissettikleri duygular bizzat sahipleri tarafından tüm sıcaklığı ve gerçekliği ile şiirsel bir üslupla kaleme alınmış.
Tıpkı savaşlar gibi tarihi olaylar ve felaketlerin o günü yaşayanlar tarafından yazılması ve yazanın aynı zamanda şahidi olduğu eserler paha biçilmezdir kanaatimce... Depresyon kitabı da böyle bir misyon ile tarihe not düşen bir eser olmuş.
Farklı farklı isimler, yaşlar, meslekler, hayatlar depremin her anını yaşayarak zihin, yürek, vicdan ve acı hatıralarında kalanları bu kitapta tüm okurlarla paylaşmış ve herşeye rağmen umut dolu yarınlar ile kaynaşmak için ilk adımları atmışlar.
Eseri okuduktan sonra Depresyon kitabı yazılmasaymış depremin acı hatıraları ve tarihi bir felakete ait gerçekler eksik kalırmış dedim.
Eseri oluşturan Hanife Çıta Hanımı gönülden tebrik ediyorum. Tüm kitapseverlere tavsiye ediyor ve kütüphanenizdeki kitaplarınız arasında mutlaka yer almasını diliyorum.
Yazar ayrıca Depresyon şiir kitabının bütün gelirinin depremzedelere bağışlanacağını kitabın ilk sayfasında da ilan etmiş, yani sadece bir kitap okumuş olmuyor ayrıca maddi olarak da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmuş oluyorsunuz.
Sonuç olarak; yazar ve şair Hanife Çıta deprem felaketi ile geride kalan gerçekleri okurun önüne en organik haliyle koymayı başarmış ve hayatımızı tekrar sorgulamamıza, değerlendirmemize, insanlığımıza ve vicdanımıza tutunma fırsatı vermiştir.
Okuyun, mutlaka okuyun ve okutun...
Saygı, sevgi, selam ve hürmetlerimi sunuyorum...
Sinan Alataş