·208 syf.····Okunma: 13 Ağustos 2023 00:00 Bay Farraday, Lord Darlington öldükten sonra malikanesini içindeki çalışanları ile satın almasıyla başlıyor hikayemiz. Yeni düzenden ana kahramanımız Stevens çok memnun olsada, diğer çalışanlar birer birer işten ayrılmaktadır. Bu duruma canı sıkılan Stevens çözümler ararken iş vereninin ısrarla izne çıkmasını istemesi üzerine, bu izin hakkını yıllar sonra oa mektup yazan Bayan Kenton’ı ziyaret etmek için kullanır. Amacı Bayan Kenton’ı yeniden malikanede çalışmaya ikna etmektir. Bayan Kenton eski zamanlarda Stevens kahya iken birlikte çalıştıkları asla dile gelmesede aralarında çekim olan o kadındır.
Bu yolculuk sıarasında Stevens bolca geçmişe gider onun gözünden geçmiş olayları okuruz. Bu yaşananları okudukça işi için kendinden ödün veren işi için babasının cenazesinden hayata dair her alana gözlerini kapattığı ve kendini bu işe bu malikaneye adadığını okuruz. Onun adın üzüleceğimiz, buruk aşkına ve çaresizliğine şahitlik edeceğimiz bir yolculuk. Karakterimizin bu zor yolcuğunun yanında aynı zamanda 2. Dünya Savaşı öncesinde savaşa yön veren Avrupa diplomasisini ve aristokrasisini de anlatmaktadır. Durağan bir okuma sevmeyenler için öneremeyeceğim ancak kısıtlı mekan ve durağanlık daha çok karakterin duygularına düşüncelerine odaklanan yazıları seviyorsanız kesinlikle tavsiye ettiğim bir eser.