Karamazov Kardeşler
2023 27. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2023 20:49
Ve Karamazov kardeşlerle sizlere geldim Öncelikle başladığım da hemen bitiririm diyorsanız demeyin :) Çünkü ben öyle dedim ve bir daha içinden çıkamadım :) yaklaşık 1,5 aydır benimle her yere eşlik eden biricik arkadaşımla vedalaşmak biraz ağır geldi galiba sevgili olanlar ayrıldı, ayrılanlar barıştı, arkadaşlıklar son buldu, ben saçlarımı kestim :) hayatı tam kıvamında mı yoksa olduğundan ağır mı geçirdik bilmiyorum ama kitap bir çok şeye şahitlik etti :) Kitabın okunma süreci ağır ilerledi biraz,ki zaten bu tarz kitapları ağır ağır okumak gerektiği kanısındayım okuduğum her paragrafı daha iyi anlayabilmem,daha iyi kavrayabilmem için biraz uzun sürdü okumam. Kitabın içeriğine gelecek olursak, Sevgiye ve insanlığa dair çıkarımları gerçekten beni derinden etkiledi,kitap 1025 sayfa ve Kendi içinde kitaplara bölünmüş (bölümlere) 12 kitap diye geçiyor bölümleri, okunması başlarda sıkıcı gibi gelen ama sonradan gayet rahat ve güzel bir şekilde ilerleyen bölümler şeklinde devam ediyor. Başta zorlanabilirsiniz! zaten yazar kendisi de "birinci kitabıma kadar okursanız kitabın hepsini okuyabilirsiniz ama birinci kitaptan sıkılmaya başlarsanız devam edemezsiniz "diye açıklama ekliyor.Umarım zorlanmadan okursunuz ki okudukça tadına varacaksınız bence. Bu son eserini bize sunduğu için Fyodor Dostoyevski teşekkür ediyorum ayrıca gayet sabırlı ve sıkılmaz bir şekilde okuduğum içinde kendimi tebrik ediyorum. Kitap içeriği hakkında bilgi verme taraftarı değilim. çünkü gizemini korusun isterim. Keyifli okumalar dilerim ** "Söyle bana: Yangından çıkmış bu analar niye dikiliyorlar, insanlar neden yoksul, bebe neden yoksul, bozkır neden çıplak, neden birbirleriyle kucaklaşmıyor, öpüşmüyorlar, neden neşeli şarkılar söylemiyorlar, neden kara bir beladan böylesine kararmışlar, neden bebenin karnını doyurmuyorlar?"
Araştırma-İnceleme
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,2bin okunma