·304 syf.····Okunma: 15 Ağustos 2023 01:05 Başiarakterimiz kelebek koleksiyoncu olan Frederick Clegg, Miranda adlı bir resim öğrencisine aşık olur. Ama bir türlü Miranda'ya olan duygularını açamaz. Piyangodan yüklüce para kazanan Clegg o parayla kendisine ıssız bir yerde ev ve bir minibüs alır. Ardından bir plan yapar. Miranda 'yı kaçırıp aldığı eve götürür ve evin mahzenine kapatır. Ona hizmet etmeye başlar, istediği her şeyi alır.
Kitabın ilk bölümünde Clegg'in duygularını, hislerini ve olayları kendi ağzından okuyoruz. İkinci bölümde ise Miranda'nın edir tutulduğu günlerde kaleme aldığı günlüğü okuyoruz.
Kitabın beni en çok etkileyen kısmı sonu oldu. Sonunun hiç böyle bitebileceği aklıma bile gelmemişti sonunu daha farklı hayal etmiştim. Akıcı bir çırpıda bitebilecek bir kitap. (Başka bir zamanda okusaydım bu kadar uzun sürmezdi bitirmem.)
* Bir şeyler yapmayan insanlar. Onlardan nefret ediyorum.
*Aşk farklı kıyafetlerle,farklı biçimlerle, farklı yüzlerle çıkıyor insanın karşısına ve belki de insanın kabullenmesi,adını koyma cesareti göstermesi uzun zaman alıyor.