İnceleme değil serzeniş
2023 80. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2023 12:20
Bir kitaba neden dünya karakter eklenip zaten okunması zor olan ingiliz edebiyatını daha da zorlaştırılır ki? Telefon rehberimde işten dolayı kaydettiklerini silsem geriye kitaptaki karakterler kadar kişi kalmaz büyük ihtimalle. Kitapta 3 tane Catherine var ve ikisi anne kız . Durum böyle olunca nerede hangisinden bahsediyor çözmek için biraz zorlandım ve saçlarımı yolmamak için kendimi zor tuttum !… Ha bu arada Catherine ismi yetmezmiş gibi başka isimler de tekrarlanıyor. Anlaşılan yazarın karakterlerle ilgili hayal dünyası geniş ama isimlendirme konusunda kıtmış. Ayrıca kitapta bir yaşlı hizmetçi var ki kendisine güçlü hafızasından dolayı sinir olmamak mümkün değil . O nasıl bir hafıza öyle , ben sabah ne yediğimi unutuyorum . Kitap kendini okutuyor okutmasına da ben başka okuyucular gibi “muhteşem” , “efsane” gibi yakıştırmalar yapamayacağım maalesef . Oldum olası ingiliz edebiyatını sevemedim bir türlü. O da bana bayılmıyordur herhalde :))
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,9bin okunma
1 +1'leme
2.704 Gösterim
İngiliz edebiyatını ben de çok sevemiyorum (Oscar Wilde'ı seveceğimi düşünüyorum ama o da İrlandalıydı galiba) İngiliz edebiyatı denince kafamda canlanan şey anne ya da babanın kızlarını zengin biriyle evlendirmesi geliyor hemen 😂 Bunda da öyle bir konu var mı bilmiyorum. (İsim konusu bu kadar zorluyorsa Rus klasikleri nolacak o zaman :d)
Lina
Rus klasikleri kalabalık olsa da genelde isimler tekrarlanmaz :)) İngiliz edebiyatı bana hep sıkıcı gelmiştir .
Ben de kendimden şüphelenmeye başlamıştım anlama sorunum mu var diye :)
:))
Sonunda Catherine isminden biri şikayet etti. Çoğu zaman okuduğum kısmın öncesini sonrasını tekrar tekrar okuyarak hangisinden bahsettiğimi anlamaya çalıştım.
Lilith 🫂