Toprak Ana İnceleme
2023 34. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2023 22:17
Toprak Ana,yapı bakımından ince olması sebebiyle bence yaz sıcaklarında okumak için ideal bir kalınlıkta. (Elbette yazın kalın kitaplar da okunabilir lakin her yere taşıyabilme anlamında yazın ince kitaplar kolaylık sağlayabiliyor.) Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve kaleminden anladığım kadarıyla yazar yazdıklarını tecrübeleriyle harmanlayıp okuyucuya sunuyor. Okumaya başladığım andan itibaren kendimi karakterlerin yanında rahatça görebildim. Yaşanan olayları zihnimde resmetmem beni hiç zorlamadı. Bu açıdan da yazarımızın betimlemelerini sevdiğimi ve başarılı olduklarını söyleyebilirim. Akıcılık anlamında da gayet beğendim çünkü gelişen durumlar arasında zaman farkı olsa da okuduğunuz zaman sudan çıkmış balığa dönmüyorsunuz. Gayet anlaşılır bir şekilde olaylar süregeliyor. Konusuyla alakalı olarak ise kitabın bana savaşın ne acı bir şey olduğunu sanki o yıllarda oradaymışım gibi yaşatması. Savaşın cephede kötü olduğu kadar cephe gerisinde de etkileri olabileceğini gözler önüne seriyor. Toprak Ana Cengiz Aytmatov
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202277,7bin okunma