2023 15. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2023 22:43
Merhabalar, Bugünkü yazacağım incelememden çok ümitli değilim ancak yeni geliştirdiğim alışkanlığımla okuduğum her kiraba bir inceleme yazarak aklımda daha kalıcı olmalarını sağlamaya çalışıyorum. O zaman başlayalım Kitabın ele aldığı temel konu "evrim" aslında. Kitabın iddiasına göre günümüzde yaşayan bir çocuk rüyalarında binlerce yıl önce yaşamış atasının hatıralarına erişiyor, onun hayatını yaşıyor rüyalarında. Şöyle bir temel teoriden yola çıkmış bu hikaye:" uyuduğumuzda düştüğümüzü bizim aslında geçmişte ağaçta yaşayan atalarımızın hatıraları nedeniyle görüyoruz." Burada tutup evrimi tartışmayacağım. Çünkü bu konuda ne düşümem gerektiğine karar verebilmiş değilim. Evrime en basit şekilde: " ehe maymundan geldik biz ehe" şeklinde yaklaşılınca çok saçma oluyor. Bir çeşit evrim var bu yadsınamaz. Muhtemelen bundan 1000 yıl önce yaşayan insanlar bizden fiziksel olarak çok daha farklıydı mesela. Ya da en çok virüslerde duyduğumuz mutasyon geçirmek kavramı da evrimi ifade ediyor esasen. Kitabın anlatım biçimini değerlendirecek olursak, evrimi savunan bir görüş için çok başarılı ve detaylı bir şekilde insan önceki birkaç formu anlatabilmiş. Ateş adamlar, ağaç adamları ve bunlaeın ara formunda yaşayan iri diş ve sürüsü Çok detaylı tasvirler yapmadığı için anlattığı formları gözümde canlandıemakta biraz zorlandım açıkcası ama bu okuma keyfimden bi şey götürmedi. Evrim kavramını roman akışı içinde okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Evrim
Ademden ÖnceJack London · Bordo Siyah Yayınları · 201826bin okunma