·208 syf.····Okunma: 23 Nisan 2023 00:00 Stargardt bir başka değişle zamanla görme yetisini kaybetmeye sebep olan bir genetik rahatsızlığa sahip olan Paola Perettı kendisi ile aynı rahatsızlığa sahip bir karakter yazdı. Mafalda.
Mafalda dokuz yaşında ve gözlerinin önünde bir sis bulutu ile yaşamak zorunda olan bir çoçuk. Bu sis bulutuna doktorlar Stargardt hastalığı diyor. Mafalda en son doktor randevusunda altı ay içerisinde görme yetisini tamamen kaybedeceğini öğrendi. Karanlıkta kalmaktan korkan ve yapmak istediği bir çok şeyi yapmaktan mahrum kalan Mafalda endişelerini okulda ki çalışan olan aynı zamanda Mafalda'nın yakına arkadaşı Estella'ya anlatır ve Mafalda tıpkı Küçük Prens'de olduğu gibi kendi gülünü aramaya çıkar. Bu arayışta Fillippo en yakını olur bu iki küçük çoçuğun farklı sorunları olsa da birbirlerini iyi anlarlar.
Kitap boyu Mafalda'nın endişelerini okuduğumuz harika bir kitaptı. Yazarın aynı hastalığa sahip olması karakterin duygularının bizlere geçmesini daha etkili kıldığını düşünüyorum. Mafalda'nın hikayesi ne kadar etkileyici olsa'da yazarın da kendi hikayesinde hastalığına rağmen kitap yazmayı başarıp hayallerine ulaşmış olması asıl etkileyici hikaye bence.
Mafalda'nın ailesi beni sinir eden kısımlardan biriydi çünkü Mafalda'nın yaşadıklarının çok normal olduğunu düşünüp bence onun duygularına önem vermiyorlar, ailesinin çocuklarının üstüne yeterince düşmediklerini düşünüyorum.
Bunun dışında kitabın sonunda Estella'ya ne olduğu bence tam olarak belirtilmedi onun yazdığı bir mektup ile bitiyor kitabımız ama tam olarak ona ne olduğu söylenmiyor ve belirsizlikler beni sinir ediyor. Kitapta en tatlı ikili ise Mafalda ve Filippo idi. İkilinin tatlılıklarına bittim.
Filippo kendi çapında sorunlar yaşıyor olması, herkesin onu sorunlu çoçuk olarak görmesi ama Mafalda'nın ona asla o gözle bakmaması ve aynı şekilde Filippo'nun başta hep bağırsa da Mafalda'ya çok değer veriyor ve engelinin onun önüne geçmesine izin vermeyip onu sadece Mafalda olarak
görmesi cidden çok tatlış. Son olarak az bir yerde olup kitapın güzelliğiyle beni çok rahatsız olmamış olsamda kitabımızda kız bisikleti erkek rengi, kıyafeti gibi bazı hoş olmayan cümleler bulunmaktadır okuyacaklara bunu bilerek okuması tavsiye edilir.