Boş Levha
2023 9. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2023 15:31
Kitabı okurken konuyla ilişkili olan başka kitaplardan alıntı ile girişler sanırım benim en çok dikkatimi çeken kısım oldu. Serkan Karaismailoğlu ‘nun okuduğu kitaplardan biriktirdiği alıntılar olduğunu düşünerek kendimi eleştirdim, az okuyor az hatırlıyorum diye :( empirist düşünür John Locke’un dediği gibi zihnin boş bir levha olduğunu farzedersek levhamı ne kadar doldurduğumu düşündüm. Gelelim kitaba :) yazarın yormayan anlatımı ve konunun akışını işleme şekli nedeniyle bilimkurgu filmi seyreder ya da nerdeyse o bilim kurguda yaşıyor gibi hissediyorsunuz. Kitap okurken yormuyor, mutlu ediyor. Evet mutlu olunur mu demeyin mutlu oluyorsunuz :) Hafıza ile ilintili kısımlar sanırım en çok ilgimi çeken kısımlar. Okuduğumuz izlediğimiz alanlarda kendimizden bulduğumuz kısımlar ilgi çekici değil midir zaten ? Hafızamı düşününce prefrontal korteksi mi yoksa amigdalayı mı uygun çalıştırmıyorum acaba :( Galen’nin kendini Pia için feda etmesi… Açıkçası hangi kitapta filmde görürsem göreyim anne harici birinin kendini birini severek feda etmesi bana tamamen kurgu görünüyor, fazla kurgu. Gerçi spoiler vermeden belki bu da bir sürpriz son mu getirir diye düşünmeden de edemiyorum. Pia gibi bir anda hayatınız alt üst olsaydı ne yapardınız? Yalanlar üzerine kurulu bir hayattan geldiğinizi bilseniz. Sürükleyici bir konu ile kitap ilgimi çekmeye devam ediyor. Umarım sonuncu da diğer ikisi kadar bana kendimi olay örgüsü içinde hissettirir :)
Duygular
Arachnoid MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 202010,9bin okunma