2023 48. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2023 07:57
Sevinç Kuşları serisinin ikinci kitabı Kısas. Karakter sayısı arttı ama yazarın en başarılı tarafı onca karakteri hiç karıştırmadan hepsiyle tek tek tanıştırıyor okuyucuyu. Sanki aynı mahallede yaşıyorsunuz. Yabancılık çekmiyor gayet akıcı bir şekilde okunuyor. Kısas, kısaca kaçırılıp fuhuş yaptırılan çocukların kurtarılma hikayesi olmuş. Sen ben o biz siz onlar, onların tercihinden dolayı karşı çıkmasakta uzak durmaya çalıştığımız tipler. Yazar tercihi ne olursa olsun onlarında bizim gibi duyguları olan farklı olsada hikayeleri olan insanlar gözüyle görmemizi ve onlarında herkes gibi seven sevilebilir, sevdikleri için her şeyi yapabilecek insanlar olduğunu anlatıyor ve tercihleri ne olursa olsun sevilebilir insanlar olduğunu gösteriyor. Okurken bu böyle imiş diyerek uzak durmuyor hatta helal olsun diyebiliyorsunuz. transeksüeller, eşcinseller, mafya, sokak çocukları. Karakterleri hiç sorgulamadan sevebileceğiniz, üzülebileceğiniz, gülebileceğiniz bir hikaye olmuş. Daha önceki kitabı içinde dediğim gibi bolca argo,küfür var ama  mahallemizin insanları sonuçta yabancı değiller karakterlerin yapısı bu diyorsunuz ve rahatsız olmuyorsunuz. (kendi adıma konuştum ) Sezgin KaymazSezgin Kaymaz
KısasSezgin Kaymaz · İletişim Yayıncılık · 2014441 okunma