2023 94. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2023 15:51
"Bir gün, hayatımızı yolda karşılaştığımız sevgi ve inançla yeniden dokumaya başlasak da, unutamadıklarımızın lekesi tenimizde hep kalır. Kapalı bir kapıya her bakışınızda dün de size bakar." (Syf. 612) Dağ Gölgesi ' nde; Shantaram ' ın ana karakteri Lin' in geçmişinin kapılarını kapatıp kendisine yeni bir hayat kurma çabasını okumaya devam ediyoruz. Ancak bir çok değişiklikle birlikte.... Shantaram' da yaşanan olaylar üzerinden iki yıl geçmiştir. Lin, Hindistan' a geldiğinde içine girdiği ve aile olarak kabul ettiği suç dünyasından uzaklaşmaya başlamıştır. Geçmişini arkasında bırakıp, sevdiklerinden geriye kalanlarla yeni bir hayat kurma çabasındadır. Yine aşk, pişmanlıklar, umut ve kayıplar arasında gidip gelen, bazı bölümlerde yavaşlayan bazı bölümlerde de hızlanan bir hikaye okumaya devam ediyorsunuz Dağ Gölgesi' nde. Yazar Gregory David Roberts; ikinci kitabı yazmak için 12 yıl beklemiş. Sanırım bu nedenle de kitabın bazı bölümlerinde okuyucuya da yardımcı olmak amacıyla Shantaram ' daki olaylara kısa kısa geri dönüşler yapmış. Bu durum, iki kitabı yakın zaman dilimlerinde okumayanlar için bir kolaylık olacaktır. Çünkü iki kitap da olaylar ve karakterler acışından bir hayli kalabalık. Kitabın güzel yanlarından bir diğeri de, bu kalabalık hikayeye dahil olan herkese iyi ya da kötü bir son yazılmış olması. Kitap bittiğinde hiç kimseye dair bir soru işareti kalmıyor aklınızda. Bunu yanında, Dağ Gölgesi ' nde, Lin ' in dağda yaşayan bir bilge olan İdris ile yaptığı felsefi sohbetlerin kitaba bir farklılık kattığını da belirtmek gerek. Etkileyicilik açısından değerlendirecek olursam da, iki kitabı da okuduktan sonra şunu rahatca söyleyebilirim; Dağ Gölgesi de akıcı ve etkileyici olmasına rağmen benim için Shantaram' dan bir adım geride kaldı. Sonuç olarak her iki kitabın da okunmaya değer, sizi pişman etmeyen kitaplar olduğunu söyleyebilirim. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
İnceleme Edebiyat
Dağ GölgesiGregory David Roberts · Artemis Yayınları · 2016270 okunma