Puan vermedi·140 syf.····Okunma: 29 Ağustos 2023 22:13 Bu kitapta kahramanımız hastalığından yakınarak düşünce alemlerinin kapılarını bize aralıyor.
Kitabın başları oldukça güzel bir şekilde ilerliyor. Belki çoğumuzun düşünmediği düşünceleri kahramanımız bizlerle beraber düşünüyor. Bazen düşüncelere katılırken bazen de onlara katılmıyor ve nedenlerini açıklıyor.
Kahramanımız hayatın kendisini, insanları, arkadaşlarını, hep üstünlük kurmayı amaçlayan, sevginin bir savaş olduğunu öne süren ve savaşırken de insanları kıran ama ardından yaptığı olayları kafasında kırk kere düşünüp pişman olan fakat bazen düzeltmeye çalışırken bazen de kendisine eziyet eden bir karakterdir. Hangi davranışı neden yaptığını noktasına kadar anlatan kahramanımız neden düzelttiğini ya da düzeltmediğine de değiniyor. Hangi davranışı hangi düşüncelerle yaptığını bize sunuyor. Ayriyeten kahramanımız baskın olmaya çalışan ama son derece pasif bir karakterdir.
Kahramanımız başka özelliği de sevginin ne olduğunu bilmemesidir. Bunu kendisi de söylüyor. Kendisine acı çektirmekten zevk alan hayatta bize göre normal olan şeyler, onun için hayat memat meselesi haline geliyor.
İnsan ilişkilerinde de berbat denecek kadar kötü olan kahramanımız asla grisi olmayan ya siyah ya beyaz olan düşünce yapıları bulunmaktadır. Bunu kahramanımızda yazdığı eserde de dile getiriyor. Kitabın ilerleyen sayfalarından kendisine utanç veren ve aslında neden kaleme alıp yazdığını da kendisi anlatıyor.
Kahramanımız kendi içinde çelişkiler, çatışmalar yaşarken haliyle bu insani ilişkilere de yansıyor insanları kırmayı ve üzmeyi seven, ama ardından hemen pişman olan kahramanımız aslında yaşadığımız bu dünyada da böyle insanların olduğu ve az da olsa aslında bunları hangi psikoloji ile yaptığını göz önüne seriyor. Gerçekten farklı bir bakış açısıyla yazılmış bu eseri, bu düşünce de olan insanları daha da anlamamızı sağlıyor.