Kırıldığın yerden çiçeklenirsin
2023 31. kitabı
Kırıldığın yerden çiçeklenirsin . Mutluluğu bulmak için kusurlarınızı kurcalayan. Son zamanlarda okuduğum en güzel kişisel gelişim kitabı diyebilirim. Genelde mutsuz olduğumuzda, yada bir hata olduğunda faturayı karşımızdaki kişiye kesmeyi alışkanlık haline getiririz .Suçlu ararız peki bu olay olduğunda bizim hiç mi suçumuz yok ,yada olayın seyrine göre müdahale durumumuz yokmuydu?Vardı. İnsanlar faturayı başkasına keserek masum çıkma derdine düşer. Bakmak ile görmek ayrıdır. Bakış açısını değiştirdiğimizde bardağın eksik tarafını değilde, bardağın dolu tarafını göreceğiz. Tek çözüm bakış açısı. Kintsugi (Altın Doğrama) kırılmış olanı tamir eden antik Japon sanatıdır. Chojiro'nun öğrencisi olan Sokei ile küçük bir yolculuğa çıkıyoruz. Sokei bir kil atölyesinde çalışan yetenekli bir gençtir. Fakat Sokei diğer gençler gibi değildi. Sokei'de yaşlı bir adamın sabrı ,çocuk gibide öğrenme arzusu vardı.Günlerden birgün Sokei kimden yaptığı seramiğiı fırına verir fırından aldığı sırada tabak yere düşer ve parçalanır. Sokei için bu inanılmaz üzücü bir olaydır. Usta bu olayın karşısında Sokei'nin yanına gelir kırılan seramiğin parçalarını nasıl yeniden biraraya getirerek eski halinden güzel olduğunu anlatıp ve birlikte yapmaya çalışırlar. King ustası kırılan seramiği altın ile tamir eder. Yeniden yapılandırmayı oldukça görünür bırakır çünkü onlar için yeniden oluşturulan bir parça kırılganlığın ,gücün ve güzelliğin sembolüdür. Seramikler kırılgan ve güzeldir aynı insanlar gibi .Sadece hayatımız parçalanabilir ama nasıl yapılacağını bilirseniz hayatınızı iyileştirebilirsiniz. Öldürmeyen acı güçlendirir. @kitapmatikcomtr #kitapmatikcomtr @salonyayinlari #salonyayınları @dilhunn__ #masalkitapligii @tomasnavarropsi #kintsugi
Edebiyat & Roman
KintsugiTomas Navarro · Salon Yayınları · 202058 okunma