Tüm vücudu felçli olan bir erkek olsaydınız aşık olacak kadar umutlu olur muydunuz? Ya da bir genç kız olarak böyle birine aşık olur muydunuz?
Will bir trafik kazası geçirip felçli kalan 25 yaşında bir gençtir. Fikirleriyle, kararlarıyla zor bir adam olan will'in bakıcısı işten ayrılır ve annesi Camilla gazeteye ilan verir. Yeni bakıcı Louisa işe alınır. Louisa hayat doludur, kıpır kıpırdır ve rengarenk bir dünyası vardır. Ailesiyle yaşayan Louisa kendini hiç beğenmez. Sakardır ve kendine hiç güvenmez. Genç kız yeni işine bir türlü alışamadım will ile de sürekli anlaşmazlıklar yaşarlar. Bunun sebebi ise will'in engeli olduğu için sürekli karamsar ve mutsuz olmasıdır. Gittiği her yerde insanların ona acıyarak bakmasından çok sıkılmıştır. Bu yüzden hiçbir yere gitmez eve kapanır. Zaman geçtikçe Louisa'ya alışır ve ona aşık olur. Ve Louisa'da ona karşı boş değildir. Birlikte güzel vakit geçirirler beraber değişirler ancak bu gidişatı bozan şey ise Will'in ötenazi olmak istemesidir. Louisa'nın Wil'i ikna etmek için yalnızca altı ayı vardır. Konusu genel olarak aşk olarak görünse de toplumda engeli olan vatandaşların ne şekilde dışlandığını ve bu psikolojinin nelere yol açabileceğini de görüyoruz. Okunması gereken zor bir aşk hikayesi