2023 60. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2023 21:01
Bence kitabın tanıtımı, arka kapak yazısı tamamen kitaba ihanet olmuş. Tabii ki Hitler'den, Yahudilerden bahsedip soykırım eleştirisi yapılmış, yazar Alman olduğu için ülkesini fazlasıyla eleştirmiş fakat konu çok farklı. Şöyle ki, kadın kendi kimlik karmaşasını anlatıp nasıl ve neden cinsiyet değiştirmeye karar verdiğini açıklıyor. Ayrıca konuştuğu kişi bir psikiyatrist değil ameliyatı yapacak olan plastik cerrahi uzmanı. Kitabın arka kapağını okuduğunuzda farklı bir şey okuyacağınızı düşünebilirsiniz maalesef... Fantezilerini, kadın vücudunda hissettiklerini, yaşadıklarını ve ailesini anlatıyor. Eleştirerek, kızarak, yer yer argo ifadelerle... Okuması kolay bir metin değil ve bence sevmeyeni de çok olur. Cinsel anlamda okumak istemeyeceğiniz ifadeler de yer alıyor. Rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız okumayın ama böyle bir süreci okumakta farklı bir keyif bence. Arka kapak yazısında söylediği gibi Hitler'den fazlasıyla bahsediyor. Rüyalarında, fantezilerinde ve hatta sistem eleştirisinde. Bu politik bir eleştiri mi derseniz kısmen derim çünkü olay daha insancıl bir bakış açısıyla anlatılıyor. " UNUTMAYIN BU KİTAP HERKESE HİTAP ETMEYEBİLİR " RandevuRandevu Katharina VolckmerKatharina Volckmer
RandevuKatharina Volckmer · İthaki Yayınları · 2023231 okunma