Siz’de bir şiir bırakın
Yaşlanıp öyle kolkola yürüyelim mi? Ne güzel yaşlanırsın sen. Cemal Süreya
Şiir
2 +1'leme
3.816 Gösterim
sen yenisin galiba; sözcüklerin akşamdan kalma dünyada… kendini yaşayacağın içten bir köşe yok omzunda eskimiş kuşlar, dilinde radikal bir rüzgâr gülcü çocuk, hayallerinde cimrisin, diyor sana sen yenisin galiba, ürkekliğin yabansı ve yabancı cümle kurmakta gecikiyorsun, harflerin serçe sen yenisin galiba; âşığa bağdat soruyorsun
Sen esirliğim ve hürriyetimsin, Çıplak bir yaz gecesi gibi yanan etimsin, Sen memleketimsin. Sen ela gözlerinde yeşil hareler, Sen büyük, güzel ve muzaffer ve ulaşıldıkça ulaşılmaz olan hasretimsin... Nazım Hikmet Ran 🪶
Sen bakma bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma,ben çok gülerim. Ve gülerken hiç kimse yalan olduğunu anlamaz. #Cemal Süreya #
İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı. Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı. O'ndan başka ne varsa yandı, Yandık sen ve ben. O'nu göreyim diye,kıblegâhım da yandı.
"Neyi seversen, o olursun. Sevgi simyadir. Asla yanlış şeyi sevme çünkü seni dönüştürecektir. Hiçbir şey sevgi kadar dönüştürücü değildir. Seni daha yükseklere, doruklara çıkabilecek bir şeyi sev. Senin ötende bir şeyi sev." Osho
Herkes az buçuk sarhoş Herkes bir şeyler söylüyor Ama yalnız ikimizin sözcükleri Sarmaşdolaş ✨ .Cemal Süreya.
...Bir gün baksam ki gelmişsin Gülüşünde taze, serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar... Yavuz Bülent Bakiler instagram.com/reel/CmMAzoHjaj... Şiiri okudum isteyen dinleyebilir:)
Yaprak yaprak daldan düştü umutlar Tüketti takvimler gençliğimizi. Abdurrahim Karakoç