Puan vermedi·296 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Ekim 2023 00:00 Serinin ilk kitabı,
İskenderiye ve 1960 li yıllardaki burjuva denilecek bir kesimin aşka bakışları,sevginin değer bilinmesi karşılıklı anlayış kavrayış geliştirmeleri ve geliştirememeleri herkesin kendine göre haklı olması sorunsallariyla bir anlatım.Anlaticimiz bir yazar ve öğretmen, evli justine aşık oluyor, justine anlamaya çalışıyor onu ve çevresindeki kişilerin hepsinin birbirleriyle bağlantılarını keşfediyor kimi zaman hastalıkli bağımlı ilişkilerini kimi zaman da özgürlük adına kayıp yokoluslari.Melissa nin gösteri dünyasındaki kayıp gidişi,sevdigi adamın bir baskasina tutulusu ve ona aşık olmasını olgunlukla karşılayıp sonrasında vazgeçmeden devam edebilmesini izliyoruz,(film tadında)sindiremeyen bir kadın.justine in bağımlı aldatmaya bağlı hastalığina duyarlı olup anlamaya çalışsak da Melissa ya uzulmeden edemiyoruz.Ressam olan sanatla içiçe bir hayat yaşayan Clea ve doktor olan spirutualizmle de uğraşan Baltazar da renkli bir o kadar hayata bakışlarında felsefeleri olan bu karakterleri de görüyoruz.cinselliklerini özgürce yaşamaya çalışan kadınların sınıfları ne olursa olsun coğrafya kaderdir denilen toplumsal baskılarıyla ve kafa karıştıran buhranlarini çok değişik dil ve üslupla okuyoruz .ikinci ciltte keza Baltazar ibayrintili anlatıyor zaten.ikincisine başlamanın haklı gururunu yaşıyorum,çünkü kitabın dili uzun cümleleri ve takip sessizlik gerektiriyor,en azından benim için diyelim.Dikkatli okunması gerek.Misir in 1960 li yılları zenginlik ve fakirlik karşıtlığı içerisinde ki av partileri, çöl gezilerinde dolaşırken sıcaklığı bayginligi mor lacivert pembeli gün batimlarinin keyfini size de yasatmiyor değil, çevre yer tasvirleri oldukça ayrıntılı veriliyor,insan kalabalıkların içindeki teri,tuzu ve deniz kenarlarındaki iyotu hissettiriyor ya da ben de deniz kenarında olduğum içindir.
#lawrencedurrell #ingilizedebiyatı #edebiyat #edebisözler #tavsiyekitap #öneriler #kitaplarıseviyorum #iyikikitaplarvar #iyikitap #serikitap #okumahalleri #okudumbitti #1000 #1000kitap #goodreads #reels #reelsinstagram