2023 62. kitabı
Ömer namı diğer avcı, mesleğini bırakmış ünlü bir Emniyet Müdürü.Cezaevine gönderdiği bir mahkûmun aftan yararlanarak dışarı çıkmasının ardından eşini öldürmesinden dolayı kendini suçlu hissetmiş mesleği bırakmıştır. Artık kendini bir anlamda eve kapatmış pek dış dünyaylada irtibatı yoktur öyleki kendi kızı bile ona tavırlıdır ve babaannesiyle yaşamaktadır. Istanbul Belgrad Ormanı'nda kırklı yaşlarda bulunan bir erkek cesedi ve cesedi bulan ilk kişi haberi veren kanalın muhabiri Büşra Çetinbaş ve arkadaşıdır... Ömer tv sesini biraz daha açar, muhabir arkadaşıyla birlikte gözleri oyulmuş cesedi nasıl bulduklarını anlatır.. Ertesi gün Ömerin bir ziyaretçisi vardır Cinayet bürodan Emniyet Amiri Serbay. Televizyonda izlediği bulunan ceset ile ilgili kovuşturmaya Ömeri'de dahil etmek ister zira ona göre bu basit bir cinayet değildir, cesedin yaninda bırakılan bir not vardır.. Ömer ikna edilmişti ancak iki gün sonra aynı saatlerde yine bu sefer eli kesilmiş bir erkek cesedi bulunmuştur ve bu seferde maktulün kanıyla duvara katil tarafindan yine bir mesaj yazılmıştır. Artık seri cinayete dönen bir olayla karşı karşıyadır emniyet birimleri. Ikinci maktulün evinde yapılan araştırmada dikkat çeken karlı bir kış günü çekilmiş beş kişinin olduğu bir fotoğraf vardır, resimde iki kişinin yüzü kalemle çizilmiş diğer yüzleri belli olan kişilerden ikisi erkek biri kadındır.Yüzleri çizili kişilerden biride daha sonra hiç tahmin edemeyeceğimiz birine ait olduğunu öğreneceğiz. Cesetlerin yanina birakilan mesajların anlamı ve onları Tekirdağ'a doğru yola çıkaran sebep neydi, cinayet soruşturmasına dahil olan muhabir Büşra gerçekte kimdi? burası banada süpriz oldu açıkçası... Bir üçüncü cinayet engellenecekmi yoksa cinayetlerin devamı gelecek mi? Işlenen bu cinayetler yıllar önceye dayanan bir olayın intikamımıydı?
Polisiye
TilkiMurat Baş · Salon Yayınları · 202368 okunma