2023 31. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 16:02
Öncelikle merhabalar... Çok severek okuduğum Sabahattin Ali'nin eşine yazdığı mektup türü olan kitaptan bahsetmeye geldimmm. Sabahattin Ali kalemi beğenen birisi olarak neden daha önce okumamışım ben bu kitabı dedim. Sabahattin Ali'nin hayatı, yaşadıkları ve eşine olan aşkını keşke daha önce okusaydım dedim. Kitabın ilk başında eşiyle yeni tanıştığı ve ona mektuplarını okuyoruz. Bir nevi uzak mesafe tanışması:) daha sonra evlenseler dahi Sabahattin Ali'nin yazarlık hayatı, işi onları hep zaman zaman ayrı düşürüyor, bu süreçte yazdığı mektupları oluşturuyor kitabımız da. Eşine olan sevgisi beni çok etkiledi. O kadar güzel seviyor ki... kitaplarındaki erkek karakterler hakkında hep bunu düşünmüştüm şuan anlıyorum ki aslında bu kadar güzel seven kişi Sabahattin Ali. Daha sonra kızına da yazdığı mektupları var... Mektupları okurken o dönemde yaşananların içindeymiş gibi hissettim açıkçası. Çok sevdim ve etkilendim kitaptan. Sabahattin Ali'nin o kadar erken yaşta vefat etmesi ve böyle yarım kalmaları da beni baya üzdü.. Sabahattin Ali
İnceleme
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,5bin okunma
1 +1'leme