2023 73. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2023 00:56
Yılan Avı John Verdon Bu yılın Temmuz ayında yayınlanan, yaklaşık 1 ay kadar önce de dilimize çevrilen John Verdon'ın son romanı Yılan Avı. Dave Gurney serisi 14. yılına girerken 8. kitabı ile karşımızda. Kitabın orijinal ismi The Viper. Viper bir yılan türünün ismidir ve bu tür "Engerek"tir. Tenis oyuncusu olan Ziko Slade geçmişi karanlık birisi ama sonra aydınlanmış. Bir de Lenny Lerman var, küçük çaplı suçlu. İkisi de çok da temiz olmayan kişiler yani. Lerman'ın cesedi Slade'in arazisinde bulunca bütün deliller Slade'i gösterir ve Slade mahkeme sonucu hapse atılır. Ancak bazıları Slade'in masum olduğunu düşünür. Bu noktadan sonra olaya Dave Gurney karışır ve gerçekleri araştırmaya koyulur. En iyi Gurney romanı diyemeyeceğim. Bundan daha iyileri vardı. Tempo iyi. Tanıtım yazısında "... Dave Gurney en tehlikeli düşmanıyla yüzleşiyor!" denilmekte ama ben buna katılmıyorum. O kadar değil, eski maceralarında çok daha tehlikeli düşmanlarla karşılaşmıştı. Polisiyelerde benim için daha çok "kim" değil de "neden" sorusu önemlidir. Böyle okurum. Katil kim diye tahmin etmeye çalışmam. Bu olaydaki neden beni tatmin etmedi. Ancak gizem iyi verilmiş. Soluksuz okunuyor. Verdon iyi yazıyor, buna şüphem yok ancak dikkatimi çeken bir nokta var. Gurney'nin içine düştüğü dosyalar, hep bir şekilde dışarıdan bir kişinin gelip "Şu dosyaya bir bakıver." demesiyle başlıyor. Tamam, adam emekli, başka türlü nasıl gelsin denilebilir ama başka şekillerde de olabilir diye düşünüyorum.
Polisiye
Yılan AvıJohn Verdon · Koridor Yayıncılık · 20241,608 okunma