2023 2. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2023 06:58
Kitaptan bir söz aslında özetliyor ; "Cenneti, bulmak için yitirmek gerekiyordu." Kitap cennetin 8 kapısını temsil eden 8 peygamber ve cennetin tüm kapılarının ona açıldığı aynı zamanda kitapta ‘cennetin tam da kendisi olan’ diyede bahsedilen son peygamber Hz. Muhammed’in hikâyelerinden yola çıkılıyor. Âdem, Nûh, İbrâhim, Yûsuf, Mûsâ, Süleyman, Yahyâ ve Îsâ. Âdem insanlığın yaratılışı Nuh, bu yaratılışın aslına çevrilişi İbrahim, inanmışlar milletinin kuruluşu Yusuf, devletin kurulması Musa, toplumun dirilişi Süleyman, Yûsuf’un attığı tohumla devletin ideal düzene erişi Yahya, karanlıklara inat hakkı haykırış, şehadet Îsâ, bir ışık, bir mum tüm yanılgılara. Dilinin biraz ağır olduğunu düşünüyorum fakat bunun yanı sıra akıcı bir anlatım biçimi kullanılmış.Edebi yönü yanı sıra felsefi yanı ağır basmıştır. Kitapta her peygamberin o döneme dair yaşadıkları imtihanlar ve zorluklar ele alınmıştır, buna kitabın 38. sayfasından alıntı yaparak değineceğim ❝Her çağda, şartlar ne kadar ağır ve umutsuz olursa olsun inananlar için bir Nuh'un Gemisi vardır.❞ Sezai Karakoçun diğer eserleri gibi ,okunmaya değer kitaplardan. Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim. Rabbim oku emrine uyan ve okuduğuyla amel eden kullarından eylesin hepimizi. Sezai Karakoç
Din
Yitik CennetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202111bin okunma