Öğretmen Olmak
2023 76. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2023 23:09
Bir öğretmen adayı olarak bana yol gösterici bir kitap oldu. Kitap içerisinde öğretmenliğe 21 farklı bölüm ve konu üzerinden açıklama getirilmiş. Okuduğum her bölümde öğretmenlik ne demek, öğretmen olmak ne demek, bir cana nasıl dokunulur daha iyi anladım. Kitabın asıl amacı öğretmenlik mesleği nasıl yapılır değil, nasıl öğretmen olunuru anlatmak ve bu kitapla amaçlarına ulaştıklarını düşünüyorum. Beni kitap içerisinde en çok etkileyen 13. Bölüm içerisinde geçen "Öğretmen, öğrencilerinin olabileceklerinin en iyisi olmalarına kendini adamıştır; bu amaç doğrultusunda emek ve zaman verir. Karşılığında beklediği yegane şey şey ise öğrencilerinin gelişip mutlu birer insan olmalarıdır." cümlesidir. Öğretmen olabilmenin ancak sevgi ile mümkün olabileceğini anladım bu cümle ile. Her öğretmen ve öğretmen adayı bu kitabı okuduğuna kendine göre anlamlar çıkartıp bunu meslek hayatına yansıtacaktır eminim. Tüm öğretmenlere ve öğretmen adaylarına tavsiye ederim. İyi okumalar. Öğretmen OlmakÖğretmen Olmak Doğan CüceloğluDoğan Cüceloğlu İrfan Erdoğanİrfan Erdoğan
Öğretmen OlmakDoğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20138,5bin okunma