Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 14 Aralık 2023 02:07 Hacienda; Büyük Çiftlik...
Öncelikle kitaba başladığımda ; Hacienda'yı kitabımızın ana kahramanı olan kötü ruhun adı olarak düşünmüş ve kitabı bitirene kadar da anlamını araştırmamıştım.Ve kitabı bitirdimde Hacienda bunun neresinde diye merak ettiğimde anlamını araştırdım,bizim tabirimizle bu bir malikane demekti.
Aslında kitabın ismi doğru seçilmişti .Çünkü bu malikane , içindeki kötü ruhlardan arınsa bile kimsenin olmamıştı.Tek başına hüküm süren bir varlıktı.
Meksika bağımsızlık Savaşı dönemini tarihten uzak kurgusal bir dille anlatan gotik bir eser aslında.Gotik türde daha evvel "Dracula" kitabını okumuştum.O da ayrı bir efsaneydi ama bu kitabı da çok sevdim.
Beatriz , korku filmindeki kahramanlar gibi aynı...Korkuyor ama üzerine gidiyor.Hayalete rağmen malikaneden kaçmıyor, Çünkü o bir generalin kızı , bir savaşçı.Ve ondan daha cesur biri daha var : Andres...
İki kahramanın yollarının kesişmesi ve kötü ruh ile muhteşem savaşı çok sürükleyiciydi , hiç sıkılmadan okudum.
Korku , gerilim , cinayet , cadılık ilginizi çekiyorsa mutlaka okumanızı tavsiye ederim.