2023 85. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2023 12:15
Kitabı zamansızlık sebebiyle uzun bir sürede dinledim. Açıkça söyleyeyim; kitabı beğendim kesinlikle. Tüm ebevynlere şiddetle öneririm. Profesyonel hayatımda karşılaştığım bir çok anne ve baba çocuklarını psikoterapiye ihtiyacı olduğunu düşündüklerinde (özellikle 15 yaş altı çocuklara sahip ebevynler) gözlemlediğim durum çocuğun kendi düşünce biçiminde problem olmadığı daha çok anne ve babanın davranışlarına karşı örüntüler ve kalıplar geliştirdiği problemlerdi. Bu kitap, bu davranışları ele almış ve onların gelecekte ne gibi davranış kalıbı ya da karakter kalıplarına dönüşebileceğini göstermiş. Sesli okunmasını önermem. Tam aksine kitabı edinip içindeki uygulamaları hem kendileri adına hemde çocukları adına doldurmalarını öneririm. Uygulamalı ve davranış ödevleri veren bir kitap çünkü. Fakat gözümde çok da büyütmediğim iki eksiği gözüme çarptı. Bunlardan birisi son bölümünde yer alan Psikoterapistlerin duygusal boşlukları ele alma ve çözümüne yönelik bölümün oldukça kısa olmasıydı. İkincisi ise kültürel bazda hiç bir çalışma kaynağı olmaması, örneğin atadan gelen davranış kalıplarının kırılmasına yönelik çalışmalardan bahsedilmemiş. Dolayısıyla bu kitabın üzerine daha bir çok kitap yazılması gerekiyor gibi görünüyor. Genç ya da çocuk demeden her evladı olana tavsiyemdir Boşluk Hissi Jonice Webb
Psikoterapi
Boşluk HissiJonice Webb · Sola Unitas Yayınları · 20214,014 okunma