Sored

@Omrogl
Sevgi_Sevgisizlik
2023 66. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2023 11:16
" Gökyüzü senin için her zaman açık, tatlı gülümsemen parlak ve kesintisiz olsun, mutluluğunu hiç yitirmeyesin. Yapayalnız yaşayan, sana karşı minnetle dolu bir yüreğe..." Yazarimizin daha 27 yaşındayken ( acemilik donemi) bir gazete için kalemini oynattığı küçük bir hikaye. Hikayemiz şehirde hiç bir arkadaşı olmayan kahramanımızın, gece yarısı duygularini dile getirmede zorlanan sevgilisini her gece beklediği yerde ağlayan genç bir kızla olan yakınlaşması ile başlıyor. Yalnızlığın ve sevgisizligin oluşturduğu büyük bir boşluğu doldurmaya çalışan kahramanımız aynı zamanda erdeminden, acıma duygusundan ve dürüstlüğünden geri kalmayıp sevdiği kızı sevgilisine ulaştırmaya da çalışıyor. Hikayede Rus kültürünün özellikleri her zamanki gibi bariz bir şekilde görülüyor. Ancak bu hikayede tasvirler dış dünyayı değil iç dünyayi anlatmak için kullanilmis. Seven bir kızın sevgisi ve sevilmeye muhtaç olan bi adamın sevgisizligi okadar muazzam bir şekilde işlenmiştirki bir okuyuşta bitirebileceginiz güzellikte. Evledasi alışık olduğumuz ve izlediğimiz gibi bitmedi( bana göre maalesef) yani hikayemizde Asya cemşiti seçmedi. Ancak ilginç olan erkek kahramanımız onu sevmeyen Nastenka'ya basta yazdığım methiye ve dualarla yalnızlıgina geri dönüp sevdiği ile gene tanıdık bir duyguyla(yalnizlik) vedalaşıyor. Ve son olarak şunu belirtmek isterimki bu hikayede tatafsiz olmanız olanaksız olabilir. İyi okumalar.
2023 Okuma Raporları
Beyaz GecelerFyodor Dostoyevski · Kapra Yayıncılık · 2021102,3bin okunma