2023 39. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 14:58
Kün ~ Sezgin Kaymaz . Alıntılar; . Kâfur mu kokuyordum ben? Evet, kâfur kokuyordum. İlaveten nem, amber ve öd ağacı. Ölü müydüm diri mi? Ölü neydi? Diri ne? . Bir cümle kurmakla bin cümle kurmak arasında geçip giden bir şey değildi zaman. Geceyle gündüz arasında, yolun başıyla sonu arasında, yazla kış, doğumla ölüm arasında geçip giden bir şey değildi. İllede geçip giden bir şey lâzımsa, bizdik o; bizden başkası değildi. . İnsan, başına gelmesini istemediği şeyden korkar . Senin baktığına herkes bakar. Gördüğünü ise bir sen görürsün. -Mevlânâ- . Ne tuhaf! Düşünmenin para etmediğini de gene düşüne düşüne keşfediyordu insan. Düşünmemesi gerektiğini düşüne düşüne buluyordu. . Kahır, sen hayra er diye değil, hayır sana ersin diye kahırdı demek. . Şerefsizler şerefsizliğin gözüne vuruyorlar, “iyiler” canını dişine takıyor, feleğin zarı hepyek de gelse bir bakıyorsunuz altı kapı alıyor. . Kitap Yorumu; Yazar ile ilk tanışma kitabı oldu “Kün” (Ol). Nasıl bir giriş yapmak lazım bilemedim durağan gibi akıp gitse de merak uyandıran bir hikayeydi kendisi. Dini inançları sorgulayan gibi söylemler olsa da aslında bir o kadar da gayba inanmışlığın da izleri vardı. Ölülerin konuştuğu, köpeklerin konuştuğu bir alem ve bu alemin içinde Ömer, Muzaffer hoca, Menderes Komiser, Hüdai Ağa ve Çeto Konya şivesiyle bir sürü diyaloğa da şahit oluyorsunuz ve şive seven biri olarak buralara ayrı bir keyif verdi. Hikaye de aslında Ömer’in dayak yemesi ve sonrasında babasına karşı gelmesiyle başlayan olaylar örgüsü bir birini kovalıyor. Severek okudum şahsen elimde fazla uzun kalmış olsa da benle alakalı ve birazda durağanlıktan diyebilirim. Kitapsız olmaz! Bu alıntıyı da okuyanlar anlayacaklar “Ne didi ne didi? Bana bişiy didi de mi? Ne didi?”
Edebiyat & Roman
KünSezgin Kaymaz · İletişim Yayınevi · 20231,752 okunma