Yapılan araştırmalar Z kuşağının üniversite eğitiminin değeri konusunda giderek daha şüpheci olduğunu gösteriyor. Z kuşağının %46’sı üniversite okumanın yapılan masraflara değmeyeceğini söylüyor. Sizlerin düşünceleri nelerdir? 🙇🕊️👇 #alıntı
Girişimcilik
3 +1'leme
4.910 Gösterim
Üniversite okusunlar sonuçta bu ülkenin okumuş işsizlere de ihtiyacı var
Bu yorum görüntülenemiyor
İyi bir üniversiteye gidip kendini geliştirmezse bencede değmez.sırf okumak için aileden uzaklaşmak için okunmaz
Üniversite gereksiz değil, eğitim sistemi yanlış!! Birçoğunun tiksinerek baktığı çöpçülük mesleği için bile üniversite okunmalı efendi...Günaydın demesini bilmeyen çöpçüler olmamalı. Ve kolay gelsin diyebilmenin okulu okunmalı! Ve daha birçok değer geri dönüşüm kutusundan dilimize, yüreğimize yerleşmeli. Bunu bir önlisans bölümü bitirmiş biri söylüyor...
Hocam ben Z Kuşağından gerçekten ümitliyim. Y'ler talepkâr, tembel ve bencil. Z'ler fark yaratacak. Bunu tanıdığım bunun Z'ler bana ispatlıyor. Sorguluyor, aidiyet geliştirirken bile analitik zekadan hareket ediyorlar. Üniversite okumak konusu tartışmaya açık bir konu değil benim açımdan ancak insanlar okudukları işi yapamadiktan sonra o kadar niteliksiz mühendise ihtiyaç var mı? Ben Kredi risk analizi yapan Jeoloji mezunu gördüm. İktisat okuyan satış yapıyor. Pazarlama okuyan tezgahtar. Yani kavramlar karışmış durumda. Ve Z'ler iyi iş çıkaracak, inanıyorum.
Z kuşağı dijital kuşak doğrudur, onlardan umutluyuz. Yorum için teşekkür ederim. ⭐⭐⭐👍😇🍒🕊️
Şahsen ben bu dönemde üniversite eğitimini şiddetle tavsiye etmiyorum(belirli birkaç üniversite ve bazı bölümler hariç). Şu anda benim gözümde üniversitenin tek avantajı yeni insanlar tanımak, yeni bir şehir görmek vs. = Üniversiteyi değil, üniversitedeki eğitimi tasvip etmiyorum.
Geçen bir yerde okudum. "Kanser hastasının hayatını kurtarmak için 6-7 saatlik ameliyatlara girmem, cilt bakımı kadar para etmiyor, diyordu. Aslında üniversite biraz da işimize verdiğimiz emek ve zamana değip değmeyeceğine bakıyor. Ne yalan söyleyeyim, Z kuşağına katılıyorum. İş üniversitede değil, kendini geliştirmekte bitiyor, diye düşünüyorum. 🙇🕊️
5 yanıtı göster
Ailem izin verse açıktan okurum şuan ve hayalimdeki değil ne yazık ki ataması olan bir meslek için ders calisirdim...:(Seçmeli ders koyuyorlar gereksiz şekilde maksat öğretmen boşta kalmasın, öğrenciyi düşünen yok. Sınav sorularini veriyorlar e o zaman niye çalışalım deyip çalışmıyor kimse, alan seçiyoruz yine ilerde istediğimiz meslekle ilgili olmayan dersler var ya o dersler yerine atıyorum sayısal alandaki matematik dersi 6 saat, 8-9 yapilsa gerçekten insan okuduğundan belki bir şey anlayacak duruma gelir....
Önceki 1 yanıtı göster
@firdo_bn ⭐⭐⭐👍😇🍒🕊️