2022 284. kitabı
Siddhartha... Ömrümün sonuna kadar unutamayacağım seni... Dağlarda ovalarda sonsuz ırmaklarda binlerce kilometre yol yürüdün.. Sen aradığın şeye Anatta dedin, ben ALLAH dedim.. Yalnız değildin.. ben ve benim gibi niceleri de kimi 3000 kimi 5000 kilometre yol yürüdü, hem de senden bile haberi olmadan.. O dağlarda vadilerde sonsuz ırmaklarda, sessizlikte ruhumuzun sonsuz tahayyül ettiği şeyle, senin tahayyül ettiğin şeyler arasında hiçbir fark yoktu.. Okuduğum her dizelerinde her satırlarında kendimi seyrettim. Kimi zaman rolleri değiştik baş karakter sen oldun, kimi zaman baş karakter ben.. Sonra ikimiz de aradan çekildik.. Sonra koyduğumuz isimleri de kenara bıraktık, geride sadece Gönül tahayyüllerimizin idrak edip gördüğü, her türlü isim, sıfat anlatım ve izahatten münezzeh O kaldı... Kutsal ırmağın kenarında mı? Muhabbet kahvelerini bazen sen pişirdin bazen ben... "Allah yerlerin ve göklerin nurudur" diyordu ayet... Aradığın şeyi buldun Siddhartha.. .
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202447bin okunma
1 +1'leme
2.334 Gösterim
Gördüğüm en güzel incelemelerden biri.. Kalemine sağlık abi.😇 Siddhartha gibi bulmak nasip olsun..
Kaleminize zihninize sağlık güzel bir inceleme olmuş 🌟
İstanbulî
Teşekkür ederim