ADHD random gülüşten fazlasıdır. Evet.
2024 7. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2024 21:44
Sözlerime tüm dünyaya "Tembel değil DEHB'liyiz!' şeklinde bağırıp çağırarak başlamak istiyorum. Okuyacağınız bu eser, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB/ADHD) konusunda göz açıcı bir rehber. (Her kitap için istisnasız bunu söylerim.Söylemezsem ölürmüşüm çünkü adhdaddhd) Bu karmaşık durumu sadece biyolojik bir problem olarak değil, aynı zamanda kişisel ve sosyal etkenlerle iç içe geçmiş bir durum olarak ele alan yazar, kendi deneyimlerini de paylaşarak konuya derinlemesine bir insanlık katıyor. (Çünkü arka kapak yazısı bana kitlenmiş gariban editör edası) Eser, çocukluk travmaları ve aile dinamiklerinin DEHB üzerindeki etkisine özellikle dikkat çekiyor ve hem DEHB'li bireylerin hem de onların aileleri ve bu alanda çalışan profesyonellerin gözünden bakıyor. Samimi ve içten bir dille yazılmış diyebilirim, DEHB ile yaşamanın zorluklarını ve bu zorlukların üstesinden gelme yollarını, çeşitli cart ve curtlar şeklinde anlatıyor efenim. Hiperfocus olayına hiç değinmemesi yazık olmuş. Bu kadar. Gözümde birkaç damla ile keşşşşke her ebeveyn, her öğretmen, her yönetici ve her "deadline kaçırmak dünyanın sonudur pis tembel, atölyeden/şirketten kovuldun"cu benim de içinde bulunduğum bu çıkmazı en azından anlamaya çalışsa diye serzenişte bulunmaya hakkım var mı bilmiyorum ama kesinlikle bildiğim bir şey var: Bu eser DEHB'nin anlaşılması noktasında okura (kafasız bi kalas değilse) ciddi katkı sağlayacak. Bu arada kitabı okuduktan sonra yazarın Gabor Mate fotoğrafına baktım, aylar önce sosyal medyada bir konuşmasına (minik bebeğine saçma bir sebepten deli gibi bağırdığını anlattığı mesele) denk gelip sinirden saçlarımı yolduğum beyefendi çıktı kendileri. Bilseydim okumzdım büyük ihtimalle ama neden bu kadar delirdiğim açığa kavuştu. İnsan kendine kızarmış en çok. Meğer bu adam eşittir benmişim. Usta, bize oradan Ritalin çek.
2024 Okuma Raporları
Dağınık ZihinlerGabor Mate · Hep Kitap · 20221,106 okunma