"Fakat, Allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; budalaca bir özleme kapılıyor. Bir yandan da hiç konuşmak istemiyoruz. oynanan maçlardaki gibi çelişkiler altında eziliyor. Ama benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? Yok. Peki Albayım. Ben de susarım o zaman. Gecekondumda oturur anlaşılmayı beklerim." Anlaşılmayı beklerken boşa beklediğinin farkında olmak kendini ikiye bölmek gerçeklerle ilgilenmenin tehlikeli olduğunu düşünmek. Yine de ilgilenmek tehlikeli oyunlar oynamak isteyip, kılına zarar gelsin istememek. kimi zaman delirmenin eşiğinde olup kendini kontrol edebilme çabası içine girmek.. Hikmet benol; adam kendini bulabilme çabasında herşeyden önce insanın kendiyle olan iç hesaplaşması olması gerektiğini savunan bu hesaplaşmadan zarar göreceğinden emin olsa da yapması gerektiğini düşünen bir başka deyişle hayata karşı bir başka tutunamayan evliliği bir şekilde kurtuluş görüp doluya tutulan karısından ayrıldıktan sonra inzivaya çekilip kendi benliğini sorgularken bir yandan da birşeyler hissetmek yeni duygulara tutulmak herşeyi bir tiyatro oyunuymuşçasına sergilemeyi seven biri çoğu zaman gerçekle arasındaki çizgiyi yok eden oyunlardan zarar gelmeyeceğini bilen ve kendini sorgularken bundan geri durmayan adamın hikayesi. Siz kendinizi sorgularken oyunlara başvurmayın çünkü düşünen bir insan olarak gerçeklerle ilgilenmek tehlikeli oyundur.. Tehlikeli OyunlarOğuz Atay