Tek Kanatlı Bir Kuş
2024 2. kitabı
Yaşar Kemal okumalarıma Tek Kanatlı Bir Kuş kitabı ile devam ediyorum. Yine ve yine efsane bir anlatım, işleyiş. Konusma dilinden izler yine bu kitapta da bulunmaktadır, bilindiği üzere bu durum bir Yaşar Kemal klasiğidir. Kısacık öykülerde bir sürü şey anlatan nadir yazarlardan... Kitabın konusu ise Yokuşlu kasabasına atanan Posta Müdürü Remzi Tavdemir ve eşi Melek Tavdemir, tren istasyonunda inerler ve kasabaya ulaşmaya çalışırlar. Kara kara düşünürken istasyon şefini görür ve kasabaya nasıl gideceğini ondan öğrenmek isterler. Şefin yardımıyla bir otobüse binerler ve kasabaya varmadan, yakın bir konumda inmek zorunda kalırlar. Çünkü kimse bu kasabaya girememektedir. Genel olarak olaylar cadde üzerinde geçmektedir. Kasabaya girmek isteyen diğer insanlarla Tavdemir ailesinin yaşadıklarını aktarır bize yazar. Yokuşlu’ ya neden giremediklerini, insanların neden terk ettiğini, kasabada nelerin olduğunu hiç kimse bilemez. Hep kulaktan dolma bilgilerle korkarlar ve korkuturlar kasabadan. Tek Kanatlı Bir Kuş, sürü psikolojisinin işleyişine örnek teşkil eden bir kitap. Keyifli okumalar.
Edebiyat & Roman
Tek Kanatlı Bir KuşYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 201911,2bin okunma