2024 4. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2024 21:02
Filozof Meşe ve Bilge Çiçek isimli çocuklar için felsefe konulu kitapların yazarından şimdi de gençler için felsefe konulu yazılmış Saklı Asa, her sayfasında altı çizilesi cümlelerle bezeli bir alıntı cümbüşü oldu benim için. Daha kitabın ilk cümlesinde sarıp sarmaladı beni ve lise yıllarıma aldı götürdü. Benim de çok sevdiğim bir sahaf vardı. Bir köşesinde enstrümanlar, bir köşesinde ise kitap okuma köşesi olan bu sahaf en sevdiğim yere dönüşmüştü. Sürekli gider kitap kokusu eşliğinde saatlerce kitapları incelerdim. Kitabımız bir gencin aradığı bir kitabı bulamayıp en son bu kitapçıya gelmesiyle başlıyor. Ardından sahafla oluşan dostluğu ve Saklı Asa'yı araması ile devam ediyor. Bu dostluk ve sohbetlerinde; Gerçek güç nedir? Liyakat ne işe yarar? Nasıl bütün insan olunur? Ahlaki zekâ ne için gerekli? Emek ve Erdem bize ne katar? Hak etmeden kazanırsak ne olur? Niçin, ne zaman ve nasıl sorumluluk almalıyız? sorularına yanıt bulacaksınız. Kaç kez okurum bilmiyorum ama ikinci kez okuyacaklarım arasında yerini aldı bile... Kitabın son cümlesiyle incelememi sonlandırırken okuyacaklara şimdiden "Keyifli Okumalar" diliyorum. "Hayat da böyleydi, yaptığımız her şey mutlaka bir yerde bir aynaya yansıyacaktı."
Saklı AsaAnooshirvan Miandji · Bilgi Yayınevi · 0338 okunma