İlk Yayın Tarihi:
Türler:

Hayatı sorgulamaktan vazgeçme
2026 70. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 23:24
Okumaktan keyif aldığım kısa bir roman oldu benim için. Bazen kalın, gerilim dolu romanlar okuduktan sonra ara vermek için kaliteli bir eser. Gerçek güç, liyakat, ahlaki zeka, emek ve erdem kavramlarına öğretici tarzda oldukça yer verilmiş. Eser, gizemli bir kitabın peşine düşen bir üniversiteli gencin yolunun sahafla karşılaşması ile devam eden serüvenlerini işler. İkili arasında geçen derin felsefî sohbetler sayesinde gencin zihni aydınlanır ve aradığı şeyin ne olduğunu fark eder. Aydınlatıcı kısa bir hikaye. Keyifle okunsun.
2022 352. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2022 09:55
Tebrizli Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji kaleminden bir eser.. Saklı Asa. Öyle sıradan bir eser değil. İçinde derin anlami olduğu gibi saklı bir şifreside var.. Her gün odalar şeklinde düzenlenmiş sahafa gelen genç kitaplar arasında kayboluyor. Birini alıp ötekine geçiyor .. biraz baştan biraz sondan.. Sahaf'in dedigi gibi "Bunları yazmak bin yıllar aldı, toplamak on yıllar sürdü, okuması on yıllar hatta yüz yıllar sürebilir, anlamasıysa bir insanın ömrünü aşabilir. Onlara bu farkındalıkla yaklaşmanı dilerim" Bu konuşmadan sonra daha bir bilinçli yaklaşıyor her esere. Sahaf 'a her sorusu ile sekil alıyor bakış açısı. Aslında hem kolay hem de çok zor iyi bir insan olmak. Eseri okurken ne demek istediğimi anlayacaksınız. Şifreyi çözmek ister misiniz?
Kitapların İçinde Hayal ve Hayat Var
2022 88. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 10:16
Saklı Asa, oldukça didaktik bir kitap. Aforizmalarla bezerli. Ancak önyargılarınız yoksa öğretici kısım sizin yeniden hatırlamanız gereken her şeyi barındırıyor. Kısaca didaktik ama sıkıcı değil. Özellikle gençlerin okuması hatta her yaşın okuyabileceği kısmen fantastik bir macera. Bir genç bulduğunda istediği her şeyi elde edeceğine inandığı Saklı Asa'nın yerini kitapların içindeki şifreleri çözerek bulacağını düşünüyordur ama şifrenin hangi kitapta olduğu konusunda hiç bir bilgiye sahip değildir. Arayarak bulacağına inanır ve bir sahaf dükkanına girer. Sahaf ve karısı ilerlemiş yaşlarını karşın kitaplardan kopamayan insanlardır. Çocukla aralarındaki ilişki ise tam bir insanlık dersi.
·112 syf.·
2024 6. kitabı
Sevgili Arkadaşlar Sizlere başucu kitabı diyebileceğim bir kitap ile geldim 》 Saklı Asa Kitabın içerisinde en önemli bulduğum bölüm ile başlamak istedim; "İyi insan olmak iyi meslek sahibi olmaktan önce gelir. Aydın toplumlarda kişiliği zayıf insanlar asla güç sahibi olamaz, kimseye zarar veremez. Ama eğer toplum cahilse zayıf insanlar kolayca güç sahibi olabilir ve o zaman adalet ortadan kalkar. Cehaletle güç ateşle baruta benzer, asla yan yana gelmemeli yoksa felaket olur. Hayatım boyunca binlerce kitap inceledim, bunun ispatını yüzlerce tarih kitabında okudum. Küçük insana büyük yetki verilmez." S, 19 Hangi meslek erbabı olursak olalım öncelikli olarak iyi insan olmaya, iyiliği dokunan insan olmaya ihtiyacımız var. Çünkü ancak o zaman içimizde ki SAKLI ASAyı buluruz. Öyle bir kitap ki her satırın altı çizilesi, her sayfa üzerine ayrı ayrı konuşulası ve okuyucusunu gizemli bir yolculuğa çıkaran, tefekkür ve felsefe içerikli  etkileyici bir kitap. Kitap bir hikâyeden çok ama çok daha fazlası. Okurken bir yanım bitmesini isterken diğer yanım da biteceği için üzülüyordu. Nasıl başladım, nasıl bitirdim anlamadım. Alıntı yaparken o kadar zorlandım ki. Tüm kitabı yazmamak için zor tuttum kendimi. Gelelim kitabın içeriğine; Hikâyemiz okulunu uzatan bir gencin, içeriğini yalnızca kendinin bildiği adı olmayan bir kitabı aramasıyla başlıyor. Tanıştığı sahafın da bu yolculuğa eşlik etmesi kitabın gizemini artırıyor. Aynı zamanda kitapta dikkat çeken diğer bir hususta karakterlerin isimlerinin olmaması. İçerisindeki karşılıklı konuşmalar sayesinde kendi nefsimi de sık sık sorgulamaya tabi tuttum. Ama yoran bir sorgulama değil, zihin açan, zihini dinlendiren bir sorgulama oldu. Bazı cümleler 3 kelimeden ibaret ama üstüne kitap yazılası, konuşma yapılası
2022 88. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2022 20:02
Merhaba #kasım @bilgiyayinevi çıkan @anooshirvanmiandji kaleme aldığı bir baş ucu kitabı diyebileceğim #saklıasa ile geldim. Bir kitap düşünün neredeyse her satırının altını çizdim. Üniversite öğrencisi bir gencin bütün isteklerini yerine getirebileceğini düşündüğü bir asanın peşine düşme hikayesi. Genç asayı bir kitabın içerisinde şifreli bir şekilde sadece kendinin anlayabileceğini düşündüğü bir arayışın içine girer bir gün yolu bir sahaf’a düşer Hikaye buradan sonra başlıyor. Gençle birlikte bizde şifrelerin peşine düşüyoruz o kadar güzel ahlaki açıdan Erdemli olmanın önemi hakkında ve daha sayamayacağım bir sürü kıymetli konular hakkında sahafın seminer tadında bilgileri bize de çok bilgiler katıyor ve sonunda genci çok güzel bir süpriz bekliyor. Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir bence Gönül rahatlığıyla mutlaka okuyun dediğim bir eser okudum. #arkakapak yazısı kitabı çok güzel özetliyor cevaplar hem bizim içimizde hem kitabın içerisinde kitapla kalmanız dileğiyle Gerçek güç nedir? Liyakat ne işe yarar? Nasıl bütün insan olunur? Ahlaki zekâ ne için gerekli? Emek ve Erdem bize ne katar? Hak etmeden kazanırsak ne olur? Niçin, ne zaman ve nasıl sorumluluk almalıyız? “Aradığın kıymetli asa saklıdır en derinde, Vazgeçmezsen bulursun onu ta yüreğinde.” Mustafa Kumru Yazarımızın aromatik adam kitabını da çok merak ediyorum Saklı Asa Anooshirvan Miandji
2022 52. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2022 15:29
Anooshirvan Miandji Battaniye altında kitap okuma mevsiminde size eşlik edecek çok çok güzel bir eser ile geldim : Saklı Asa. Bir elinizde kahveniz diğer elinizde bu güzel eser ile çok güzel vakit geçireceksiniz. Çok dolu bir eser, baştan sona altı çizilecek, not alınacak çok güzel cümleler, bilgiler dolu. En güzel yanı da olayın bir sahaf dükkânında geçmesi. Genç bir üniversite öğrencisi aradığı kitabı bulmak için birçok kitapçı gezer fakat aramaları sonuçsuz kalır. En son yolu bir sahaf dükkânına düşer. Sahafın ilgisini çeker bu gencin hâlleri. Çünkü her gün gelip, raflarda duran kitapları inceleyip, notlar alıp gider.Birgün merakına yenik düşüp sorar ve gencin özel bir kitap aradığını öğrenir. Böylece ikili arasında güzel bir arkadaşlık başlar. Aradığı kitabın onu özel bir asaya götüreceğine ve bu asa sayesinde isteğini yapabileceğine inanır genç çocuk.Bunu sahaf ve eşi ile paylaşır ve hep beraber bir arayış içine girerler. Kitapta dikkatimizi çekecek bir diğer nokta ise şifre. Kitabın sayfaları arasında serpiştirilmiş harfleri bir araya getirip şifreyi çözmemiz lazım. Şifreyi bulup, harfleri yerlerine koyunca olayda kendiliğinden çözülüyor. Sahaf ve genç arasında geçen diyaloglar hayat dersi verici nitelikte. Birçok erdem üzerine yapılan diyaloglar öğretici olduğu kadar okuma zevkini de üst seviyeye çıkarıyor. Kitabın sonu ise tam bir sürpriz oldu benim için. Genç okulu bitirip memleketine döndü, her şey bitti derken, yepyeni bir hayat başlıyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için çok güzel ve okunması gereken bir eser. Çok sevdim, çok seveceksiniz. Kitaplığımın nadide bir parçası olarak yerini aldı. Kısa zamanda okumanız dileğiyle. Yeni eserlerde görüşmek üzere değerli kitap dostları, sevgi ile kalın ve kalbinizin bir köşesine kitaplar dizmeyi
2025 47. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 17:48
İntihal, başkalarının düşüncelerine atıfta bulunmadan bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde o düşünceyi kendi düşüncenmiş gibi göstermek ve kullanmaktır. Emek vermeden başkasının fikrini çalmak düşünce hırsızlığıdır ve herhangi bir hırsızlıktan farkı yoktur.
Alıntı
2023 3. kitabı
Bayıldım. Beklemediğim şekilde gitti kitap. Eğer dinlemek değil de okusaydım bir sürü ileti yazardım bununla ilgili. O yüzden kitabı alıp bir de okumak istiyorum. O kadar güzel cümleleri, söyleşileri var ki… Bayıldım.!
Kesinlikle Okuyun!!!!
2022 28. kitabı
İnsanın iyi kalpli olabilmesi için çok çaba sarf etmesi gerekir. Bunda çevrenin de katkısı büyüktür. İyi kalpli insanlar duyarlı olur, halden anlar, kendini başkasının yerine koyar. Vazifeşinas olur, kimse yokken de iyilik yapmaya devam eder. Dinlemesini bilir, dertleşmeye vakit ayırır. Selam Herkese @bilgiyayinevi ait @anooshirvanmiandji #saklıasa kitabını #okudumbitti. Mustafa Kumru Öncelikle kitabın içeriğinden bahsetmeden kitap ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Kitabın kapak tasarımı. Baktığınız zaman eskitme bir kapak tasarımı olmuş. Bende dahil olmak üzere bir çok okuyucu bu kapağın ne anlatmak istediğini belki de anlayamayız. Ama ben şanslıyım biraz yazar ile tanışmanın avantajı olarak kapağın motiflerinin neyi temsil ettiğini anladım. Bunun yanında Kitabımız şifreli bir kitap. Şifreyi kitabın sonunda çözüyorsunuz. Ben çözdüm ama tabi ki bunu size söylemeyeceğim Ayrıca kitapta dikkatimi çeken bir konuda karakterlerin isimlerinin olmayışı. Sıfatlarla hitap edilmesi. Kitabımızın konusuna gelince ; Üniversiteli bir genç bir kitap aramak için günlerce gezer. Bir Sahaf'a gelir. Bütün rafları tek tek dolaşır notlar alır. Bu genç bir kitap aramaktadır. Şifreli bir kitap. Bu şifreyi çözerse ve Asa'ya kavuşursa şayet hayatının değişeceğini düşünmektedir. Gencin bu davranışı Sahaf'ın dikkatini çekmiştir. En sonunda Sahaf, Sahaf'ın Eşi ve Gencimiz bir araya gelmişlerdir. Sahaf bu Genç Adama bir takım sorular sormaya başlar. Genç bu sorulara cevap verir bazı verdiği cevapları sorgular. Sorguladıkça farklı şeyler düşünmeye başlar. Düşündükçe kendini bulur. Peki ya Saklı Asa genç adam bu Asa'yı bulabilecek mi? Kitabı bir roman olarakta okuyabilirsiniz, bir kişisel gelişim kitabı olarakta. Ama okurken lütfen kendinizi sorgulayın, ben nasıl bir insanım
2024 4. kitabı
İmza gününde denk gelip bir hevesle kitabını almıştım yazarın. Asla böyle bir eser beklemiyordum. İyi ki almışım diyorum, kendimi çok şanslı hissediyorum. Daha önce okuduğum kitaplardan farklıydı, bu yanı sevdirdi zaten kendini. Ne karakterlerin adı var ortada ne fazladan bir kişi ne mekan. Bu kadar sade bir eser olup da nasıl bu kadar etkili diye şaştım kaldım kitap sonunda. Altı çizilecek o kadar cümle var ki... Herkesin şans vermesini umuyorum bu kitaba. Benim yazarla olan dostluğum devam edecek. Diğer kitaplarıyla da tanışacağım. Ufkumu genişlettiğin için sonsuz teşekkürler Anooshirvan Miandji. Ha unutmadan söyleyeyim, okumaya başlarken yanınızda bir adet kalem, bir adet not defteri bulundurun. Hem alıntılar için hem de sayfalarda gizli olan şifreyi çözmek için.

Anooshirvan MiandjiYazar · 11 kitap
İran Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji 1995 senesinden beri Ankara’da yaşamaktadır. Eczacılık eğitiminden sonra, “farmasötik kimya”da (1.lik) uzmanlık bitirmiştir. Takibinde DTCF de Felsefe Bölümü Bilim Tarihinde doktora derecesi (1.lik) almayı başarmıştır. Oxford Üniversitesinden 2016-2018 arası Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme ve Bilgi Teorisi üzerine eğitimi almıştır. 2004-2018 arası Bilkent Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. İran, Türkiye ve ABD de kitapları basılmıştır. Onlarca üniversite, okul ve kuruluşta seminerler ve konferanslar veren Miandji, sosyal medyada 1000’e yakın makale yayımlamıştır. Felsefe üzerine çeşitli TV kanallarında programları olmuştur.