Anooshirvan Miandji
21 Ocak 2020
Bilgi Yayınevi Çocuk Kitapları
9789752208919

Kafanı kullan oğlum, çok sorgula , çok oku :)
2022 104. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2022 13:28
Kitabı önce oğlumdan dinleyeceğim :) Sonra ona kitabı şöyle anlatacağım. Tam olarak şöyle; Sorgulamadan hayatı yaşama anneciğim , sen bir ceviz kadar değerli olan beynini bol bol sorgulayarak kullan. Düşün , çok düşün , çok oku , çok araştır. Bazen yanlış yaparak, sendeleyerek hatta düşerek bul doğruları ama doğrular için çabala ve bul doğruları, düştüğünde arkandayım merak etme :) Kafanı kullan oğlum , onun yanı sıra kafanı kullanırken de vicdanını kesinlikle bir köşeye atma... Sen yaratılmışların en akıllısı olarak , beynini kullan lütfen :) sorularını doğru sor , hiçbir şeye körü körüne bağlanma. Ve inan Annecim. Zorluklarla savaş ,sabırlı ol , hiç pes etme. Sabırlı olursan aşamayacağın sorun yok diyeceğim. Kitap yaşlı rehber öğretmeninin, genç sınıf öğretmenine, sabretmeyi öğrettiği bir çocuk kitabı aslında ancak bence büyüklerde okumalı. Bu kitap çocuklarla sınırlı kalmamalı. Sabrederek , cabalayarak , olacak olana inanmak ve beklemek gerekiyor. Çok tatlı naif bir çocuk kitabıydı , kendimce çok ders alarak ve mutlu olarak ayrıldım kitaptan. Kitaplarla kalın sevgili dostlar, sabırla , emekle , inançla kalın:)
Çocuk Edebiyatı
Bilge ÇiçekAnooshirvan Miandji · Bilgi Yayınevi Çocuk Kitapları · 2020122 okunma
2020 191. kitabı
Çok ama çok anlamlı bir o kadar eğitici ve ders veren bir kitap okudum. Bilgi nasıl çoğalır sabır niçin gerekli bir çiçek büyürken ona nasıl davranmalı en başta eğitimci olmak herşeyi bilmek demek mi? kitap bittiğinde birçok soruyor kendinize soruyorsunuz yani bu kitap gerçekten okunmalı. Tavsiye ederim
·100 syf.·
2020 3. kitabı
Yazarımız, bilgeliğe giden yolu, sorularla, anlatılarla ve kurgu ile bütünleştirerek bizlere sunmuş. Çocuk kitabı olmasının yanı sıra büyüklere de hitap ediyor. Sade felsefe nasıl yapılır bu kitapta görebilirsiniz. Kitabı okurken tam da ihtiyacımız olan bir eser diye düşündüm. Zaman zaman heycanladım, zaman zaman duygulandım ama en çokta düşündüm. 100 safya olmasına rağmen 300 sayfalık bilgi birikimini barındırıyor. İlaç gibi geldi. Yazarımıza teşekkür ederim.
2023 14. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 00:00
Sabırsız, merak eden, soran genç bir sınıf öğretmeni ile sorgulamayı hiç bırakmayan, her soruyu bilgelikle cevaplayan, emekli bir rehber öğretmeni bir gün pazarda karşılaşır. O günden sonra derin düşünceler, sorular, cevaplar eşliğinde bir süre sohbet ederler. Sabırsız genç öğretmenimiz, bu sohbetlerin her cümlesini düşünür. Yaşlı öğretmenimizin bilgilerinden, tecrübelerinden etkilenir. Rehber öğretmenimiz, bir gün genç öğretmenimize bir çiçek hediye eder… Bu çiçeğin hikmeti nedir? Genç öğretmenimize neden hediye edilmiştir? Her şeyin bir zamanı mı vardır? Emek, hak, erdem, ahlâk niçin önemlidir? Sabırlı olmak insana neler kazandırır? Bir şeyin olmadığını görünce hemen vazgeçmeli miyiz? Merak etmek, sorgulamak, sormak bizi nereye götürür? ”Bilge Çiçek” her cümlesi üzerine düşündüren, merak etmeyi ve sorgulamayı hiç bırakmamamız gerektiğini anlatan öğretici bir eser. Emek karşısında sabrın önemini ve sorgulayan çocuklar yetiştirmemiz gerektiğini vurgulayarak eserimizi 8 yaşından itibaren herkese öneriyorum. Bilge Çiçek Anooshirvan Miandji
2021 8. kitabı
Portakal tezgahında tanışan Genç Öğretmen ve Yaşlı Rehber Öğretmen arasında geçen sohbet ile hikayemiz başlıyor.. Genç öğretmen sabırsız ve aceleci bir yapıya sahiptir. Rehber öğretmen ona yol göstermek adına çiçek hediye ediyor.. Ve bu çiçeğin açması çok uzun zaman alıyor. Bilge Çiçek’ten öğreneceğimiz en önemli şey “Sabırlı olmak”. Eğitici,düşündüren ve ders veren bir kitap.. Okudukça açmayan çiçeğin hikayesini merak ediyorsunuz ve bir bakmışsınız kitap bitmiş..
Çocuk kitabı deyip geçmeyiniz bunu okuyunuz
2022 5. kitabı
Çocuk kitabını bir büyük olarak okudum. Bu kitap çocuklarla sınırlı kalmak için fazla iyi. Çapı böyle küçük tutulmayıp büyüklere de önerilmeli. Alıntı yapılabilecek öyle çok cümle dizisi vardı ki kitabın nerdeyse tamamını alıntı yapacağım diye buraya geçirmem gerekir. Hikayenin kahramanı bilge emekli bir öğretmen olunca, hikaye tabi ki hayat dersleri ve deneyimlerle dolu. Hikayeden çok felsefi yönü ön planda.. okunur mu? Maaile okunur... Zira 300 400 sayfa laf kalabalığıyla şişirilip geride bana bişey bırakmayan zaman kaybı kitaplara nazaran, 100 sayfalık kitaba 100 tane çıkarılacak dersi, düşünülecek bi dolu konuyu ve meraklanarak okuyacağınız bir hikayeyi sığdırmış yazar... Kolaycıklık gibi gelebilir ama yazarın diğer çocuk kitaplarını da okuyacağım ..
Felsefe-Düşünce
2020 44. kitabı
Epistemolojik polisiye diye bir tür var mı bilmiyorum ama ben bundan böyle Miandji'nin kitaplarını soranlara böyle diyeceğim. Bilge Çiçek, bilgi ve bilgelik üzerine bir sohbet havasında geçiyor ve şaşırtıcı biçimde heyecanlandırıyor.
Felsefe
Puan vermedi·100 syf.·
2023 67. kitabı
Çok güzel bir çocuk kitabı. Bir şey olacağı varsa olur, sabır güzel bir erdemdir. Haksız elde edilen başarıdansa hakkınla başarısız olmak daha önemlidir. Bu gibi güzel bilgileri içeriyor. Yetişkinlerin de mutlaka okuması gerek.
2023 41. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2023 21:41
Hani hep derler ya "Tesadüf yoktur, tevafuk vardır. " diye , bugün bir kez daha bunu görmüş oldum. Bundan yaklaşık 3 yıl önce eşim elinde bir yavru kaktüsle geldi. Hemen ona uygun sevimli minik saksı alıp içine ekmiştim. Büyüdükçe garip bir şekle bürünüyordu. Bazı kaktüslerin çiçeksiz olduğunu biliyordum bu da onlardan biri diye düşünmüstüm ki beni haklı çıkarırcasına bir kez bile açmadı. Yıllar sonra, yani bugün Anooshirvan Miandji'nin Bilge Çiçek adlı kitabında sabrın simgesi ve bir o kadar da özel bir çiçek olan "Bilge Çiçek'le tanıştım. Aslında o kaktüs çok nadide bir kaktüsmüş. ☆Bir Sınıf öğretmeni ve ansızın karşılaştığı emekli Rehber öğretmen arasında başlayan ve kitap boyunca bitmek bilmeyen sorularla devam eden kitabı okurken hiç sıkılmayacaksınız. Bir çırpıda okuncak sohbet havasında yazılmış. ☆Sorgulamanın, sabretmenin ve küçücük şeylerden aslında hayat dersimizi aldığımız gerçeğinin peşinde olmak isteyen herkese tavsiyedir bu kitap. #iyikikitaplar var diyorum ve kitabımızın arkasında yer alan şu bölümle Bilge Çiçek'nı öneri kitaplar listesine ekliyorum. Bir iş için doğru zaman ne zamandır? Neden bazen erken davranır, bazen geç kalırız? Doğruyu bulmak için kısa yollara başvurursak ne olur? Hak etmeden kazanmak istersek ne olur? Küçük şeyler büyük dersler verebilir mi? Bir çiçek bize erdemli olmayı öğretebilir mi? Sabırlı olmak neden zordur? Sabırlı insanları ne bekler? Umudumuzu yitirdiğimizde vazgeçmeli miyiz? Yoksa eksikleri araştırıp onları gidermeli miyiz? Kendi işini kendi yapan insanları ne bekler? Erdem kimleri seçer? Bu sorulardan bazılarının yanıtını merak ediyorsanız Bilge Çiçek onu okumanızı bekliyor. Kitabın bende bıraktığı izlenimi birkaç cümleye dökseydim eğer kesin şunlar olurdu: ☆Hayat ne garip ? Kitaplar ondan daha garip. Kimi bir hayalini bulur
2020 115. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Genç bir öğretmen alışveriş yaparken emekli bir öğretmenle keşisir yolu. . . Sohbeti güzel ve bilgili bir meslektaşıyla sohbet etmek çok hoşuna gider.Genç öğretmenimiz tekrar karşılaşmayı iple çeker.Tekrar karşılaşınca Genç öğretmen çok sevinir. . . Yaşlı öğretmen genç öğretmene bir çiçek hediye eder. . . Genç öğretmen o çiçeğe çok iyi bakıcak çünkü bilgi edindiği biri verdi.Genç öğretmen bilgiyi çok çabuk edinmek ister ama Yaşlı emekli öğretmen zamana yaymak ister.Hayatta böyle değilmidir. . . Çok güzel bir kitap okudum.

Anooshirvan MiandjiYazar · 11 kitap
İran Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji 1995 senesinden beri Ankara’da yaşamaktadır. Eczacılık eğitiminden sonra, “farmasötik kimya”da (1.lik) uzmanlık bitirmiştir. Takibinde DTCF de Felsefe Bölümü Bilim Tarihinde doktora derecesi (1.lik) almayı başarmıştır. Oxford Üniversitesinden 2016-2018 arası Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme ve Bilgi Teorisi üzerine eğitimi almıştır. 2004-2018 arası Bilkent Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. İran, Türkiye ve ABD de kitapları basılmıştır. Onlarca üniversite, okul ve kuruluşta seminerler ve konferanslar veren Miandji, sosyal medyada 1000’e yakın makale yayımlamıştır. Felsefe üzerine çeşitli TV kanallarında programları olmuştur.