Hep Başkaları İçin Yaşayan Bir Kadının Hikayesi
2024 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2024 00:24
Konusunu okuyunca, kitabı okurken çok üzüleceğimi düşündüm. Çok gerçek bir hikaye olduğundan kesin fazla empati kurarak onun temsilinde bu hayatı yaşayan tüm kadınlara günlerce kafamı takıp da değiştiremeyeceğim gerçekler için kendimi paralayacağım, dedim. Hatta bir ara acaba almasa mıydım, diye bile aklımdan geçti. Sonra kitaba başladım ve sayfalar aktı gitti. Kendisinden başka herkes için yaşayan bir kızı, bir kadını anlatıyor Kuru Kız. Başkalarının gözünde kız kurusu olan, çocukluğunu yaşayamamış, üzerine hep yeni sorumluluklar yüklenmiş, toplumun baskısına göre hayatını şekillendirmek zorunda kalmış, ne istediği hiç sorulmamış olan birini... Yazar sonda olacakları bize en baştan nazikçe iyi ki söyledi ki kitap boyunca bunun tesellisi ile okumaya devam ettim. Roman yan karakterleri başınızı nereye çevirseniz göreceğiniz türden insanlar. Sınırlarını bilmeyen, sizi kıracağını düşünmeyen, düşünse de umursamayan, iki kişi bir araya geldiğinde üçüncünün dedikodusunu yapan, kendi mutsuzluğunu başkalarına bulaştırmayı görev edinmiş, iyi ve mutlu birini görmeye tahammülü olmayan o yüzbinlerce, hatta milyonlarca insandan birkaçı. Toplumun içindeki ikiyüzlülükleri bulup çıkardığı için yazara hayran kaldım. Bazı gerçeklerin üzerine gitmek gerekiyor ki bir şeyler değişebilsin, toplum dönüşebilsin.
Edebiyat & Roman
Kuru KızAyfer Tunç · Can Yayınları · 20237,9bin okunma