Bunu yazma gereği duydum.
1k platformunun temel amacından çıkıp bazı insanların konuyu abartıp yılbaşının kutlanmaması gerektiğine ve birtakım dini husustaki yorumlarını yaptığını gördüm.Öncelikle herkesin inancına ve kültürüne saygım var.Kimsenin dinini,ırkını veya kültürünü yargılamam da.Fakat bu tarz insanların yaşamlarını yargılayanlardan rahatsız olduğum için bu yazıyı yazma gereği duydum.İnsanları neden yılbaşı kutluyor diye aşağılamam veya farklı görmem.Umudum şudur ki bu platformda bu tarz toplumu ayrıştıran ve gerilim yaratan siyasi,dini,kültürel tartışmalar içine girilmemesidir.
Dediğine katılıyorum ne kadar sinirlensem de bazen hepimiz platformun dışında şeyler paylaşıyoruz fakaaaat gönderme yaptığınız , oğuzhan kardeşimin paylaşımı dediginiz turden seyler icermemekte. Keske bu konudaki hassasiyetinizi tek bir iletiye mal etmeseydiniz:)
Olur öyle şeyler abisi
Kesinlikle katılıyorum. Burası kitap paylaşımları yapılan bir platform ve siyasi, dini ya da kültürel farklar hakkında yorum yapılması çok üzücü. Bence buna herkesin dur demesi gerekli.
İyide iletide öyle bir ayrım söz konusu değildi zaten. İletiye yorum yapan insanlar kendi tarafına çekti konuyu.
bakın arkadaşlar toplumumuz hızla hak etmediği bir ayrıştırma yaşanıyor dinli dinsiz dindar yobaz kafir gibi böyle ayrıştırmlar bizleri hoşgörüsüzlüğe tahammülsüzlüğe götürür uyarıyı çok doğru buluyorum yazdıklarımı eleştirenlere saygı duyuyorum ama hakeret edenlere iade ediyorum ben oğuzhana yobaz köpek demedimki o örneginde rakı içen köep tanımı kullanıyor inanca sonsuz saygılyım dine yönelik en küçük hakaretim yoktur butun yorumlarım yazdıklarım incelemelerim ortadadır lütfen biraz tahammül biraz hoşgörü ben alkol kullanmam sadece sizin tahammülsüzlüğünü teşhir etmiş oldum ...
Yılbaşıyla ilgili ayrıştırıcı bir paylaşım yapılmadı kardeş sen rahat ol..