Scarlet
2024 5. kitabı
Şimdi sizlere şimdiye kadar okuduğum fantastik kitaplar arasından geçerek birincilik koltuğuna oturan Ay Günlükleri serinin ikinci kitabının yorumunu yazacağım . Kitap Scarlet’in babaannesinin kaybolmasını anlatan bölümle başlıyor . Scarlet babaannesinin kaybolmasının ardındaki gizemi ararken yolu Wolf ile kesişir . Bu sırada İlk kitapta kendisi dahil herkesi şoke eden bir gerçekle yüzleşerek hapishaneye kapatılan Cinder , kaçma planını işleme koyarken birden fazla suç kaydı bulunmakla beraber askeri bir uzay gemisini kaçırmış olan Kaptan Carswell Thorne ile tanışır . Kitap , Scarlet ve Wolf’ün harikulade hikayesini anlatırken ara ara da ilk kitapta tanıştığımız ama artık prens değil , bir imparator olan Kai’nin yaşadığı gelişmeleri , Kraliçe Levena’nın zalimce planlarını ve Cinder ile Thorne’un Scarlet ve Wolf ile buluşana kadar yaşadıkları gelişmeleri bize anlatıyor . Ay günlükleri çocukluğumuzdan bildiğimiz bazı masalların dördündü dünya savaşı sonrasındaki dünyaya bilim kurguyla harmanlanarak uyarlanmış distopik bir seri . Bu kitapta kırmızı başlıklı kızın hikayesi uyarlanmış ama bildiğimiz karakterler burada değişik . İlk kitabın evreni tanıtmaya yönelik olmasına rağmen yaşattığı merak ve heyecanın bu kitapta doruklara ulaştığını göreceksiniz . Hep bir olay vardı yani kitapta . O kadar güzeldi ki kitabı elimden bırakamadım. Ne zaman bittiğini bile anlayamadım . Daha iki kitap var ama Wolf , benim kalbimi çaldı galiba Hele Thorne’u okuduğum yerlerde kahkahamı tutamadım . Kitabın komedi ihtiyacını tek başına sırtladı . Alın , okuyun , okutturun . Muhteşem bir serüvendi . Serinin bütün kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum . Scarlet Marissa Meyer
Fantastik Bilim Kurgu
ScarletMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20235,4bin okunma