Ay Günlükleri #2

Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

...ve Kırmızı Başlıklı Kız Kurt'a kanar.
2024 24. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2024 22:39
Sonunda bitirdim. (alkış sesleri) Olay işleyişi olarak ilk kitaptan daha çok sevdim ama favori hikayem hala Cinder ve Kai. Yüksek ihtimal Cress, bitince favorim olacak ama şimdilik Cinder diyorum.
2023 61. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2023 21:13
Çooook güzeldi. Kitabın başından sonuna kadar tansiyon hiç düşmedi, sürekli aksiyon vardı. Aralarda Scarlet ve Wolf sağolsun romantizm de vardı ve bu ikisine ba-yıl-dım. Ayrıca Thorne da hikayeye girdi ve onun girişiyle komedi de arttı. Bu üçünün de girmesiyle sekiz ana karakterimizin altısıyla tanışmış olduk (tabii bir de Iko var). Şu ana kadar bu ekipteki her üyeyi çok sevdim. Kitap çok merakta bırakacak şekilde bitti, diğerine başlamak için sabırsızlanıyorum.
2026 58. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 21:02
​ ​Cinder’ı çok severek bitirmiştim ama Scarlet serinin çıtasını gerçekten başka bir yere taşımış. Kırmızı Başlıklı Kız uyarlaması olacağını bilerek başladım ama yazarın bu hikayeyi bilimkurguyla birleştirme şekli o kadar zekice ki, elimden bırakamadım. ​Scarlet karakterine tek kelimeyle ba-yıl-dım. Klasik masallardaki gibi köşesinde oturup kurtarılmayı bekleyen kızlardan o kadar uzak kiii... Dikbaşlı, cesur ve büyükannesini kurtarmak için dünyayı karşısına alabilecek o güçlü duruşu ... ​Wolf ile aralarındaki o "güvenmeli miyim, yoksa benden bir şeyler mi saklıyor?" gerilimi de kitabı okurken sayfaları çevirtti diyebilirim. Aralarındaki çekim o kadar dozundaydı ki, hiç vıcık vıcık olmadan o tatlı heyecanı hissettirdi. ​Kitabın bir diğer harika tarafı da Cinder ve Kaptan Thorne sahneleriydi. Thorne kitaba o kadar taze ve eğlenceli bir enerji getirmiş ki, distopyanın o gergin havasını mükemmel dengelemiş. Cinder’ın zekasıyla Thorne’un o alaycı tavrı birleşince uzay gemisi maceralarını okumak aşırı keyifliydi. Cinder’ın kendi güçlerini yavaş yavaş kabullenmesi de çok iyi işlenmişti. ​Olayların Fransa’nın o küçük kasaba atmosferinden çıkıp uzay maceralarına evrilmesi tam bir vizyon işi ​Merak edenler kesinlikle şans vermelileeer, asla pişman olmazsıınııızz. !<3
İnceleme
2023 160. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 15:52
Serideki heyecan ve aksiyon beni öldürecek Çok güzeldi çok. Baştan sona heyecanla okudum, bazı durumlar tahmin edilebilir olsada kurgu ve karakterler o karar güzel ki.. nasıl akıp gittiğini
2024 5. kitabı
Şimdi sizlere şimdiye kadar okuduğum fantastik kitaplar arasından geçerek birincilik koltuğuna oturan Ay Günlükleri serinin ikinci kitabının yorumunu yazacağım . Kitap Scarlet’in babaannesinin
Fantastik Bilim Kurgu
2024 9. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2024 18:13
Merhabalar , okurken nedense çok zorlandığım bir kitap oldu. Anladımki bilim kurgu benim tarzım değilmiş. Bir türlü kitaba dikkatimi toplayamadım, evreni anlayamadım. Cyborglar, uçan arabalar, çipler vs bana göre değilmiş. Dibine kadar fantastik okuyan bana bilimkurgu şoku oldu resmen. Genel olarak puanım 3/5.
2024 19. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2024 23:33
Ay Günlükleri serisinin ilk kitabı olan Cinder'ı çok sevmiştim. Devam kitabı Scarlet'i de çok merak ediyordum. Cinder'ı daha fazla sevsemde Scarlet de güzeldi. İlk kitap Cinder'ın hapishaneye atılmasıyla ve orada da Prenses Selene olduğunu öğrenmesiyle bitmişti. Ben bu kitapta Cinder'ı okumayacağız sanmıştım ama okuyormuşuz. Tam olarak kaldığı yerden Cinder'ın yaşadıklarını okuyoruz. Ama çoğunlukla yeni karakterlerimiz Scarlet ve Wolf tarafında yaşanılanları okuyoruz. Zaten en sonunda bazı durumlardan ötürü Cinder ve Scarlet karşılaşıyor. Bu kitap daha fazla olaylı olmasına rağmen ben ilk kitabı okurken daha fazla keyif almıştım. Scarlet ve Wolf'u da sevdim ama Cinder ve Kai daha iyiydi. Thorne'u da sevdim bu arada. Sadece Scarlet ve Wolf kısımlarında bazen sıkıldım. Ama genel olarak ilk kitap gibi akıcıydı. Yine ve yine ilk kitapta olduğu heyecanlı bir yerde bitti serinin devam kitabı olan Cress'i fazlaca merak ediyorum ve en yakın zamanda okuyacağım.
2023 248. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2023 13:38
#artemisaşkına ! #aygünlükleri serisine hala başlamayan ya da bu seriyi bilmeyen var mı? Yaklaşık 8-9 senelik bir seri, üstelik masalları uyarlamayı başlatan öncü seridir. Evet, ilk kitap #cinder külkedisinin sayborg versiyonuydu aklıma efsanevi film terminatör düşüyor sayborg deyince. Ama bunda civa adam yok. Onun yerine kötü Ay kraliçesi var. Dünya aynı ama ülkeler farklı konumlarda. Ve dünya dışı yaşam da var. Efenim ilk kitapta Cinder yakalanmıştı ama hapishane hücresinden yanında zampara bir kaptanla kaçıyor. Yalnız bu kaptan uzay gemisi kaçırmış hırkız aynı zamanda. Artık aranılan iki suçlu var. Hikaye diğer yandan Scarlet ile de devam ediyor. Kendisi bir çiftlik işletiyor büyükannesiyle. Ama haftalar önce büyükanne ortadan kayboluyor. Bu hangi masal olabilir? Sizi zorlamayacağım, hemen söylüyorum. Kırmızı başlıklı kız ama acımasız koca kurt, #scarlet kitabında yakışıklı bir dövüşçü ve lakabı Wolf Kaptan'ı da çok sevdim bu arada. Eğlenceli bir kişilik. Acaba Cinder ve Scarlet'in yolları nerde kesişecek? Büyükannenin gizemi ne? Wolf kimdir? Cinder ve Prens Kai kavuşacak mı? Bu arada seriyi daha önce okuduğumu ve ikinci kez okumaya başladığımı söylemeliyim. #bilimkurgu ve #fantastik içerikli seridir. Türü severlere dehşet ve ibretle tavsiye ederim.
2025 4. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 18:53
Oldukça akıcı ve merak uyandıran bir kitaptı. Bu yönüyle reading slump tan çıkartabilir. Serinin ikinci kitabı ve oldukça iyiydi. Kitaptaki çiftin uyumu kitabın akıcılığına katkı sağladığını düşünüyorum.
2023 159. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2023 15:06
#scarlet #aygünlükkeri -MARİSSA MEYER

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.