İrade mi Terbiye mi?
2024 3. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2024 02:23
Uzuuun bir süredir okuyup okuyup yarım bıraktığım bir kitap... Aslında kitap çok güzeldi, sanırım ben yanlış zamanda okudum. Tekrar elime aldığımda birkaç günde bitirdim. İrade terbiyesini aslında sindirerek okumak gerek -her kişisel gelişim kitabında olması gerektiği gibi tabii- . Okurken kendimden bayağı izler buldum. Jules Payot'un yapmayın dediği her şey sanırım bende vardı. O yüzden kitap beni çok etkiledi. Okurken "Evet, evet bu da bende var." "E ben bunu hep yapıyorum." gibi tepkiler verdim. Özellikle kendimi bulduğum kısımların da bol bol altını çizdiğimi fark ettim. Kitap sayesinde farkındalığım arttı. Tabii şu anda alışık olduğum yaşam tarzımı bir anda değiştirmek çok zor olacak ancak imkansız değil. Beni rahatsız eden, aslında kurtulmak istediğim huylarımdan irademi güçlendirerek kurtulacağım. Jules Payot'un da kitabında bahsettiği gibi; her gün çok küçük bir adım bile büyük bir ilerleme olacak benim için. Genel olarak kitap çok güzel ve farkındalık arttırıcıydı. Bölüm bölüm ayrılması ve detaylara inip örneklendirmesi -kendi hayatı ya da genel örnekler - kitabın daha açıklayıcı olmasını sağlamış. Kişisel gelişim kitapları okurken çoğunlukla sıkılırım ama bu kitap benim için bir istisna oldu. Jules Payot
2024 Okuma Raporları
İrade TerbiyesiJules Payot · Olimpos Yayınları · 202138,5bin okunma