SPOILER İÇEREBİLİR!!!
2024 2. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 05:25
Öncelikle ben kitabı beğendim. Gayet bilgilendirici ve harekete geçirici bir kitap. Kitabın önsözünde sürdürülebilirlik projesi adında bir proje planlanıyor ve eğer gayret edilirse bu projenin hayata geçirilmesi kaçınılmaz olur. Buzdolabı vatandaşlarının isyanları ile bizde yaptığımız hataların farkına varıyoruz. Yiyecekleri ihtiyacımız kadar almadığımız ve çok aldığımız için de israf olan şeyleri umursamadığımız hatırlatılıyor. Özellikle gençlerin okuması ve erken yaşta bilinçlenmesini gerektiren bir kitap. Evet kitap güzel ama hoşuma gitmeyen bazı noktalar var. Mesela buzdolabı vatandaşları insanlardan nefret ediyorlar, nefretlerinde haklılar ama biraz abartılmış. Biz isanlar meyvelere ve sebzelere hak ettiği gibi davranmıyoruz ve israf ediyoruz bu bir gerçek. Bu yüzden buzdolabı vatandaşlarının nefretine hak veriyorum. Ama insanların hepsine gaddar demeleri kendi yetiştiricilerinden bile nefret etmelerini doğru bulmadım açıkçası. Sonuçta israf eden insanlar kadar bu israfı önlemeye çalışan insanlarda var. Hani biz insanlar, nasıl yapılan onca iyiliği görmeyip bir kötülüğü görüyorsak buzdolabı vatandaşları da iyi olan insanları görmeyip hepsine birden düşman oluyorlar. Bir de Parlak domates sapının kendinden ayrılıp çöpe atılmasına büyük bir tepki veriyor. Sanırım tüm buzdolabı vatandaşları insanların kendilerini olduğu gibi yiyeceğini düşünüyor ama bu bizim açımızdan pek mümkün değil. Son olarak da Parlak domates tüm gördüklerini, yaşadıklarını gidip buzdolabı vatandaşlarına anlatıyor ve bir ayaklanma başlatıyor. Dediğim gibi bir yerde haklılar ama haksız oldukları noktalar da var ve bu yaptıkları ayaklanma ile tek hedefleri insanlardan intikam almak. Evet intikam almayı da başarıyorlar ama bu yaptıklarıyla o nefret ettikleri insanlara benzemediler mi..? Kitap amacı açısından gayet güzel okunabilir, tavsiye ederim. Bu kitabı okumama vesile olan, kitabın yazarı Emre Turan'a çok teşekkür ederim. Kaleminize sağlık güzel bir kitap yazmışsınız. Umarım çok fazla insana ulaşır bu kitap. :))) Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim :)
Buzdolabı VatandaşlarıEmre Turan · Fihrist Kitap · 2023265 okunma
1 +1'leme
Vaktiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🙏
Solmuş bir papatya
Ne demek rica ederim 😊