Puan vermedi·481 syf.····Okunma: 02 Şubat 2024 00:54 Kronolojik sırayı takip etmemesi bu kadar mı rahatsız etmez bir okuru? Bi insan nasıl şimdiki zamandan geçmişi alır da bugüne denk getirir? Cevabı burada. Şimdi içeriğe geleyim. Okuyup izlediğimiz 2.dünya eserlerinden bir tanesi diyebilirim. Hoşuma giden Zweig gibi kendinizi birden konunun içerisinde bulmanız. İlk 100 sayfada kitabı bitirdim sanırken, sonlara doğru kitaptaki hayat 'film şeridi gibi ' gözlerimin önünden geçti gitti. Güncelde de böyle bi savaş yaşanırken aklıma sürekli şu sorular geldi; canı yanan gücü yetene mi güç uyguluyordu bir zamanların soykırıma uğrayan topluluğu şimdi göç ettikleri yere çöküyordu? Ağlamamak için zor tutsam da kendimi üzüldüğüm yine insandı aslında. Bunları yapanlar atalarının torunlarıydı kimi suçlayabilirdim ki? Her tarih kendi oyuncularından meshuldü. Bize düşense Maya gibi profösör gibi olmak düşüyordu. Dünyanın iyi bir yer olacağına inanmıyorum fakat arada güneşli günler gelmeli diye düşüyorum. Gökkuşağı açan umut dolu günlere..