Okuduğum En İyi Kitaplardan Biri!
2024 4. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 20:33
YouTube kitap kanalımda Oscar Wilde'ın hayatını ve Dorian Gray'in Portresi kitabını anlattım: ytbe.one/Iw2V6jEzEuk Hiçbir yerde bulunmayan bu özel ve muhteşem kitabı sonunda okudum! Bu incelemenin altına yazılan her yoruma karşılık olarak akıcı ve bakış açınızı değiştirecek kitaplar önerdim, yeni kitap önerileri almak için yorumlar kısmına bakabilirsiniz. En başta "hiçbir yerde bulunmayan" kelimelerini kullanmamın sebebi Dorian Gray'in Portresi kitabını, sansürsüz ve açıklamalı basım olan Everest Yayınları'ndan okuduğum içindi. Size yemin ediyorum, okurken öyle büyük keyif aldım ki sanki 100 kitap okumuşum gibi hissediyorum şu an! Bu kadar keyif almamın sebebi hem baskı ve çevirinin kalitesinden hem de resimlerle ve dönem bilgileriyle desteklenen bir kitap olmasından dolayıydı. Şu an Oscar Wilde'ın hayatından bu kitabın basılması sürecinde yaşadığı zorluklara, Dorian Gray'in karakter dönüşümünden Victoria Çağı'nın baskıcı ortamına kadar her şeyi biliyor olmanın dayanılmaz hafifliği var üstümde. Kitap okumak böyle bir şey işte... Bazı baskılar o kitaptan alınacak zevki 50-60 kat yukarı taşıyabiliyor. Belki de sansürlü baskılardan okuduğumuzda çok daha yüzeysel geçilmiş olan detayları, sansürsüz olan baskıda yazarın esas niyetleri ve ilk halleriyle daha filtresiz okuma fırsatı yakalayabiliyoruz. Edebiyat benim için bu şekilde çok daha keyifli. Hatta Oscar Wilde'ın daha kitabın başında dünyadaki bütün kitapları değerlendirme konusundaki harika bir düşüncesini de okuyabiliyoruz: "Ahlaklı kitap, ahlaksız kitap diye bir şey yoktur. İyi yazılmış kitaplar vardır, kötü yazılmış kitaplar vardır. Hepsi bu." (s. 32) Kitapta ise gerçek anlamda bir kusursuzluk ideali var. İnsanlar olarak hepimiz kusursuz varoluşlara ulaşmayı arzuluyoruz. Kendimizi sosyal medyada
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Everest Yayınları · 202099bin okunma
20 +1'leme
sürekli ertelediğim bir kitaptı, hemen sipariş ettim :)
süper! :) kitap önerim: - thomas bernhard, yürümek-evet
Üniversitede derste okuyup dönem finaline girdiğim ve yıllar sonra kafamın içinde hala şu cümlelerle yan yana duran o kitap: A faustian bargain to gain eternal youth and following moral decay with the hedonistic lifestyle. But what about art? Aesthetic worries, reflection of True nature, somestimes depicts moral corruptions but beyond all the limits of time and death Sanırım Sansürsüz versiyonu 20 yıl sonra tekrar okuyacağım. 🙏🏼
Oğuz Aktürk
kesinlikle bu basımdan okunmalı bence de kitap önerim: - chuck palahniuk, gösteri peygamberi
Paylaşımınızı görmeden önce seçmiştim bu kitabı , incelemeniz ile birlikte sevecegime inanır oldum 🙏🌸 Bakalım kitap sonunda benim ruh halim nasıl olacak 🙈
Oğuz Aktürk
sizin de içsel dönüşümlerinizi merak ediyor olcamm kitap önerim: - eduardo galeano, aynalar
Bu inceleme ile kitabı daha da okuyasım geldi.
Oğuz Aktürk
çok teşekkür ederim mutlu oldum bunu duyduğuma kitap önerim: - onur ataoğlu, japon yapmış
Oğuz Aktürk
günaydınn! bu incelemeye yorumunu yazanlara bugün de kitap önerisi vereceğim. hadi dorian gray’le tanışın siz de 🤓
Her olumlu kitap yorumunuzda bu kitabı kesin okumalıyım diyorum. Ama bu kitap için sakin bir zamanda olmam gerekiyor sindirme açısından. En kısa zamanda o sakinliğe ulaşmam dileğiyle teşekkürler👍🏻
Oğuz Aktürk
doğru zamanda doğru kitap okumaya inanıyorum ben de. bu yüzden kesinlikle doğru zamanı beklemek gerekiyor kitap önerim: - thomas bernhard, hakikatin izinde
Hayatımda okuduğum en ihtişamlı roman desem, abartmış olmam herhalde. Oscar Wilde ne yazsa okunur gibi geliyor bana... Oyunları da harikadır, tavsiye ederim.
Oğuz Aktürk
tek romanı bu olsa da diğer kitaplarını okumayı düşünüyorum ben de. çok teşekkürler kitap önerim: - orhan pamuk, masumiyet müzesi