·240 syf.····Okunma: 23 Şubat 2024 17:50 Kitabın akıcı oluşunu çok sevdim. Peyami safa’dan okuduğum ikinci kitaptı ve beklentimi düşürmedi. Konusu, Anadolu’da yunan saldırıları sonucunda kaybolan babasını arayan Mebrure hanım ile ilgili. Zor sıkıntılar çekerek anadolu’dan istanbul’a giden mebrure hanım, babasından haber almak için aile yakınlarına ulaşmaya çalışır. Bir sonuca ulaşamayan Mebrure bu tanıdıklarının yanında kalmaya başlar bu sırada da babasını aramaya devam eder. Fakat orada yaşamak o kadar da kolay değildir. İstanbul’un şişli semtinin yozlaşmaları ile iğrenç insanlar arasına düştüğünün farkında değildir Mebrure. Bu aldatmacalara kanmamak için oldukça çabalamaya çalışır. Son kısımlarını söylememekle beraber ben bu kadarını da beklemiyordum. Behiç karakterinden iliğimle kemiğimle nefret ettim. Kitabın adı da bu iğrençliklere ve aldatmacalara kanan müslüman kızların yozlaşmasına, gününü gün edip, ahlaki çöküntüler yaşamasından geliyor. Vermek istenen mesaj güzeldi. Merak ettiyseniz okumanızı tavsiye ederim.