youtube.com/live/0pwMOCe--h...
Beraat Kandilimiz Mübarek Olsun...
🕊️🕊️🕊️
Bizler Rabbimizin en çok bu gecede tövbei istiğfarımızı kabul etmesini talep ederiz çünkü Allahu Zülcelal bu gece semadan “Yok mu tövbe eden, ona mağfiret edeyim.” buyuruyor.
Demek ki önce tövbe etmemiz lazım.
Tövbe edilince, affedilince, bağışlanınca rızık hasıl oluyor.
Rızık hasıl olunca bununla beraber rızık; sağlıktır, afiyettir, şifadır. Onlar geliyor.
Biz o yüzden bu gece bolca tövbei istiğfar edeceğiz inşallah.
Sadece kendimiz için değil, özellikle başkaları için tövbei istiğfar edeceğiz.
Bu gece, başkasına dua etmeyi öğreneceğimiz gece.
Bu gece, Rabbimizden Ümmeti Muhammed’i affeyle diyeceğimiz gece.
Ya Rabbi, Ümmeti Muhammed’in kadınlarını, erkeklerini, çoluğunu, çocuğunu affeyle.
Namazdan uzaklaştık. Namazdaki güzellikten uzaklaştık.
Bizleri affeyle.
Zikrimizi eksik yaptık. Ehemmiyet vermedik.
Bizleri affeyle.
İlim kapılarını açtın. İlim meclislerini açtın. Bazen savsakladık, eksik bıraktık.
Bizleri affeyle.
Dünyanın bir başka ülkesinde Müslümanlar ağladı, biz o gece rahat uyuduk.
Bizleri affeyle.
Dünyanın başka yerinde susuzluktan kırılan Müslüman kardeşlerimiz vardı, onlara yetişmek için dertlenmedik.
Bizleri affeyle.
Dünyanın başka yerinde değil, kendi mahallemde dinini kaybeden, ateist, deist, agnostik olmuş kardeşlerim vardı. Bizim mahallenin çocuklarıydı. “Olsun canım.” dedik, geçtik.
Bizleri affeyle.
Alttaki komşumun maaşı kesilmiş, haberim yoktu. Evinde çay, çorba kaynamaz olmuş. Ben de habersiz tok uyumuştum.
Rabbim beni affeyle.
Bir kardeşim bir şeye kafasını takmış, üzülmüş. Üzüntüsünü gördüm; bu da geçer dedim, fazla ilgilenmedim.
Kendi derdime düştüm, beni affeyle.
Ya Rabbi, beni kendi dertlerimle değil, Ümmeti Muhammed’in derdiyle baş başa eyle.
Sensin bütün dertlerin devasının sahibi.
Sensin bütün bela ve musibetleri gönderen ve tek emrinle bunları geri alçak olan.
Ya Rab, bir nefis bela ve musibetiyle baş başayız. Bizi nefsimizle baş başa bırakma.
Nefsimize uyduk, bu hale geldik.
Bizim nefsimize karşı mücahedeyle bir hakikate yönelten Şeyhlerimize, Seyidimiz’e kimi zaman uyduk kimi zaman kulağımızdan girip çıktı.
Bizleri affeyle.
Ya Rab, bizleri talebe eyle.
Ya Rab, bizleri senin taliplerinden eyle.
Ya Rabbi, Resulü Kibriya Aleyhisselatü Vesselam’ın ümmetinden eyle.
“Bu akşam yorgunuz. Salavat çekmesek ne olur?” dedik yattık.
Ya Rabbi bizi affeyle.
Camilerimizden, cemaatlerden uzak durduk. Halbuki bütün rahmet, merhamet ve bütün kuşatıcılığın cemaat üzerinedir.
Bizleri affeyle.
Ya Rabbi bizleri tekrar bir araya getir ve bizleri senin rızan uğrunda yaşarken zalimlerin yolundan yürüyenlerden eyleme.
Ya Rabbi bizi zulümle terbiye etme.
Bizi açlıkla terbiye etme.
Bizi yoklukla terbiye etme.
Ya Rabbi, tövbe edenlerden eyle.
Ya Rabbi, mücahede edenlerden eyle.
Ya Rabbi, nefsine karşı mücahede edenlerden eyle.
Ya Rabbi, en başta hakiki bir Hizmet Eri olmayı nasip eyle. Hakiki bir mücahit olmayı nasip eyle.
Mücahit evlatlar yetiştirmeyi nasip eyle.
Muallim evlatlar yetiştirmeyi nasip eyle.
Hepsini senin rızana göre, Sünneti Seniyye’nin esasına göre, Seyidimiz başta olmak üzere ulemanın çizdiği rota üzerine olmayı nasip eyle.
Ya Rabbi, Seyidimiz’i, evlatlarını, bütün kardeşlerimizi bu Beraat Gecesi’nden hayırla çıkanlardan eyle.
Beraatini kadre kadar çizilirken hakikat üzere ve bu hakikat minvalinde sana vuslat etmek üzere yaşayanlardan olmayı nasibi müyesser eyle.
Ya Erhamerrahimin, ülkemize Alemi İslam’ın beklediği o sancağın baş tacı olmayı nasip eyle.
O uğurda mücadele edecek olanların önünü aç.
O uğurda mücadele edenlerin önüne çıkanları yerle yeksan eyle.
Ya Rabbi, senden daha merhametli kimse yoktur.
En rahmet sahibi sensin.
Verdiğin bu musibet bizi düzeltirken, kafirin belini kırmakta.
Ya Rabbi bizi düzelt, kafirin belini kır.
Ya Rabbi bizi hakiki Müslüman eyle, kafiri de sana iman edecek hale getir.
Ya Rabbi kafire de senin Tevhid’ini anlatmayı nasip eyle. Bunu da bu vesileyle yaşanmasını ve böyle bir imtihandan bu hakikat ve güzellikle çıkmayı nasip eyle.
Dünyanın dört bir tarafında Kelimei Tevhid’i yaymayı, Kelimei Tevhid üzere yaşayacak nesillerin yetişmesi için hakikat merkezlerini, dergahların sayısını, kalitesini, her şeyini maddi ve manevi terakkileri nasibi müyesser eyle.
Ya Rab, bizi başımızdaki Şeyhlerden razı eyle.
Ya Rabbi, bizi Resulullah’tan, Resulullah’ı bizden razı eyle.
Ya Rabbi, senin rızana erenlerden olmayı nasip eyle.
Hayırların fethini, şerlerin def’ini, Ümmeti Muhammed’in sağlık, sıhhat, afiyet, birlik ve dirliğini nasip eyle.
Sağlık çalışanlarımıza yardım eyle.
Başımızdakilere hayır işlerinde muzafferiyet nasip eyle.
Bütün Ümmeti Muhammed’in yeniden bir araya geleceği bir Beraat’i yaşamış olduğumuzu ümit ediyoruz.
Ya Rabbi sen ümitleri geri çevirmeyensin. Bu talebimizi geri çevirme Ya Rabbi.
Kabul eyle Ya Rabbi.
Bizleri bu davaya layık eyle Ya Rabbi.
Bizleri hizmetkar eyle Ya Rabbi.
Hayırların fethi, şerlerin def’i, Ümmeti Muhammed’in sağlık, sıhhat, afiyeti için, Allah rızası için El Fatiha.
Fütuhatı Seyyid Muhammed Ruhi
Hadislerle Berat Gecesi
💠💠💠
Fütuhat Nedir?
Fütuhat bir devrin kapanıp bir devrin açılmasında Ümmeti Muhammed Aleyhisselatü Vesselam’ın harcıdır.
Cenabı Hakk’ın nasip eylediği Fütuhat kapıları gerek madden ve gerek manen tarih boyunca birbirini kovalamıştır. Tarihteki büyük değişimler, zamanın ihtiyaçlarına göre, manevi önderlerin mihmandarlığında beyan edilmiş ilmi hikmetler ile başlamıştır.
Fütuhatları normal kitaplardan ayıran ana unsur bu bilgilerin doğal olarak daha önce hiç duyulmamış ve hatta akıl üstü olmasıdır.
Akıl nefse tabi ise zamanın gerisinde kalır.
Zamanın ötesine geçebilen sözlerin akışı ise hikmet pınarlarından akıp gelmekte olup her devirde ilahi feyz ve bereketi gönüllerle buluşturmaktadır.
Cenabı Hakk’ın izni inayeti, Resulullah’ın himmeti, Hz. Ali Efendimiz’in ilmi ve Hz. Pir Abdulkadir Geylani’nin mededi ile inkişaf eden bu haller gönülden dile ve oradan da kağıda akmaktadır.
Her devrin değişiminde, insanlığı müstakim olan yoldan haberdar etmekle sorumlu olan zatlar bu fütuhatları beyan etmekle sorumlu ve görevlidirler.
Her fütuhat yeni bir başlangıç olduğu gibi Kur’an’ı Azimuşan’ın ve Sünneti Resulullah’ın esaslarına göre takdim edilmiş manevi bir kütüphaneden alınan büyük ilimlerdir.
Bu ilimlerin gerek teknolojik, gerek bilimsel, gerek maddi ve gerekse manevi bütün alanlarda söz söyleyebilir olması Kur’an’ı Kerim’in özünde var olan bütünlüğün mucizesindendir.
Hayatın içerisinde kaçırılmış veya değişikliğe uğratılmış değerlerin yeniden asli lezzetine kavuşturması ise Sünneti Seniyye’nin bereketidir.
Cenabı Hak Kur’an’ı Kerim’in özünden, Resulullah’ın sözünden, Ehli Beyt’in sevgisinden bizleri ayırmasın.
Şüphesiz başarı ve Tevfik Hz. Allah’tandır.
💠💠💠