Merhamet ey Ruhum biraz Merhamet! Ben de biraz yazar gibi başlamak istedim. Aranızda merhamete ihtiyacım yok diyen varsa onlar üzerine alınmasın bana biraz da olsa merhamet lazım. Manevi duygularımızı güçlendirecek bir kitap olduğunu da en baştan söyleyelim. Gülmenin de ağlamanın da utançtan ziyade bir ihtiyaç olduğunu söylüyordu yazar, bizler de buna ek yapalım. Güldüğümüz kadar ağlamayalım yahut gülmeyi unutacak kadar ağlamayalım diyelim. İnsan zihnine derinden işleyen bir eser olduğunu da buradan ekleyelim. Yine bir olay örgüsü olmadığı için belirli bir olay etrafından inceleme yapamıyoruz tabi.
Aşk özelinde bahsetmesi en öne çıkan özellik gibi görünse de benim gözümde bunun altından işlediği ister ana konu deyin ister kitabın teması deyin isterse verilen mesaj deyin, bence bahsettiği asıl unsur, ölüm. Bunun özelinde o kadar çok vurgu yapılıyor ki bir yerden sonra kitap sizi boğabilir de. Çünkü aslında bildiğimiz, farkında olduğumuz ama pek çok kere karşı çıkamadığımız rutinlerin üzerinden verilen mesajlarla birlikte işlenmiş. Ölüm var, o halde bu kavga neden gibi bir anlam bile çıkarabiliriz buradan yani.
Son olarak tam emin olamadığım bir araştırma yapmaya çalıştım. Şu Arapça olayını çözmem gerekiyor sanırım. Yazarın sanırım ilk eseri ya da daha doğrusu baskısı yapılan ilk eseri diyelim. Yayınlanmayan daha evvel yazdıkları da olabilir çünkü ama doğruluğunu net olarak teyit edemediğim bir bilgi. Hatta bilgisi olan varsa haber verirse hep beraber bilgilenmek de harika olur.
Her zaman olduğu gibi diğer incelemelerimizi de buraya ek yaparak devam edelim:
#31375495#127050021#34210040#34236366#126871365#126890773#126939810#126965200#32928325#216256538#234595221
Hemen akabinde yazarın hangi kitaplarını okumuşuz, hangi kitaplarını listelemişiz bunu da ekleyelim ve incelememizi tamamlayalım:
Aforizmalar
Gavur Halil - Deli
Gece ile Sabah Arasında
Gezgin
Gönlün Sırları
Gözyaşları ve Kahkahalar (Tebessüm ve Gözyaşı - Bir Gözyaşı ve Bir Tebessüm)
İnsanoğlu İsa
Kum ve Köpük
Meczup - Deli
Hepimize iyi okumalar dilerim..